Elkészült a békéscsabai gasztroturisztikai park

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 17. 11:06

Elkészült Békéscsabán a gasztroturisztikai CsabaPark, az önkormányzat uniós támogatás segítségével 1,35 milliárd forintból valósította meg a csabai kolbász hagyományait ápoló létesítményt, amelyet az önkormányzat és a kivitelező csütörtökön mutatott be.

csabaikolb

A beruházás kivitelezési munkálatai júliusban fejeződtek be, most a használatbavételi engedélyezési eljárások zajlanak. A komplexum szeptember 19-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A park megvalósítására az önkormányzat 1,025 milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program (DAOP) turisztikai attrakciók támogatására elkülönített keretéből.

Vantara Gyula (Fidesz), Békéscsaba polgármestere a bemutatáskor kiemelte: a városban az elmúlt uniós fejlesztési ciklusban több mint 100 projekt valósult meg, az önkormányzat közel 30 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A park, a kormány törekvéseivel összhangban, segíti a helyi kistermelők piacra jutását, az itt élő családok tisztes megélhetését. A Csabai kolbász hungarikum, az egyik legjobban ismert magyar márka.

A beruházással a város új rendezvényközponttal gazdagodik, országos fesztiválok, koncertek helyszíne lesz, a hozzá kapcsolódó játszóparkkal és az 51 hektáros parkerdővel – mutatott rá a polgármester.

A projekt keretében a fesztiválterületen egy 2 ezer 751 négyzetméteres központi csarnok épült. Az itt lévő Kolbászudvar látogatóközpontban a turisták egyebek mellett megtekinthetik a kolbászkészítés történetét bemutató kiállítást. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink