Elkészült a 2013-as támogatási mérleg

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 22. 09:39

A Vidék Minősége védjegyrendszer kidolgozása és bevezetése érdekében együttműködési megállapodást kötött a NAK Veszprém megyei szervezete és az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a régió termékeinek elismertetése, a piacon való megjelenés erősítése céljából.

A közös program keretében a Pannon Egyetem Georgikon Karával is együttműködve, 60 település bevonásával olyan minősítési rendszert dolgoznak ki, mely a jövőben a minőség biztosítéka, záloga lehet. Továbbá megalkotják a helyi erőforrásokra koncentráló értékesítési rendszer modelljét. Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület feladata a minősítés teljes feltételrendszerének kialakítása, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pedig a 60 településen vizsgálja meg a helyi erőforrásokra építhető állattenyésztési, feldolgozási és értékesítési rendszer kialakíthatóságát, a magyar fajtájú sertések tenyésztésére fókuszálva.

Célul tűzték ki ezenkívül helyi termékelosztási központok kialakítását, kis- és nagykereskedelmi raktáráruház, illetve bolt, piaci értékesítési terület létrehozását, logisztikai, illetve elosztási rendszer megszervezését, valamint a turisztikai kínálat fejlesztését helyben előállított termelői alapanyagokkal, illetve ezek felhasználásával készült gasztronómiai kínálattal.

Kapcsolódó cikkeink