Elkészült a 2013-as támogatási mérleg
A Vidék Minősége védjegyrendszer kidolgozása és bevezetése érdekében együttműködési megállapodást kötött a NAK Veszprém megyei szervezete és az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a régió termékeinek elismertetése, a piacon való megjelenés erősítése céljából.
A közös program keretében a Pannon Egyetem Georgikon Karával is együttműködve, 60 település bevonásával olyan minősítési rendszert dolgoznak ki, mely a jövőben a minőség biztosítéka, záloga lehet. Továbbá megalkotják a helyi erőforrásokra koncentráló értékesítési rendszer modelljét. Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület feladata a minősítés teljes feltételrendszerének kialakítása, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pedig a 60 településen vizsgálja meg a helyi erőforrásokra építhető állattenyésztési, feldolgozási és értékesítési rendszer kialakíthatóságát, a magyar fajtájú sertések tenyésztésére fókuszálva.
Célul tűzték ki ezenkívül helyi termékelosztási központok kialakítását, kis- és nagykereskedelmi raktáráruház, illetve bolt, piaci értékesítési terület létrehozását, logisztikai, illetve elosztási rendszer megszervezését, valamint a turisztikai kínálat fejlesztését helyben előállított termelői alapanyagokkal, illetve ezek felhasználásával készült gasztronómiai kínálattal.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >