Elképesztő sebességgel fejlődik az online kuponpiac

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 15. 12:45

Az alig egyéves működésre visszatekintő, bónuszokat, kuponokat értékesítő közösségi vásárlói internetes kereskedelmi oldalak forgalma az idén várhatóan jóval meghaladja a kétmilliárd forintot, de elérheti a hárommilliárd forintot is. A GKIeNET-BCE E-buisness Kutatóközpont szerdán Budapesten sajtótájékoztatón bemutatott elemzése szerint a növekedést befolyásolja az is, hogy milyen gyorsan bővül az internetes vásárlás.

Kis Gergely, a GKIeNet ügyvezetője elmondta, napjainkban mintegy 50 internetes bónusz-kupon üzletben érdekelt cég van az országban, a fejlődésre azonban jellemző, hogy az ilyen típusú közösségi vásárló oldalak csak 2010 második felében indultak, s egyelőre nagyobb számban csak a fővárosban működnek.

Az internetes kuponos piacon vezető Bónusz Brigád magyar start up cég tulajdonosa és ügyvezetője, Kaprinay Zoltán és Heller Gábor elmondták, hogy a társaság az idén várhatóan eléri az egymilliárd forintos forgalmat – decemberre a havi mintegy 280 milliós bevételi szintet -, amiből harminc százalék a jutalék. Ebből a pénzből azonban sokat költ a cég például üzletfejlesztésre és internetes hirdetésekre. Cégük 2010 szeptemberében indult, s jelenleg tizenhét főt foglalkoztat. A piac nagyon gyorsan fejlődik, amit mutat az is, hogy a Bónusz Brigád áprilisban még csak hat főt alkalmazott.

A társaság garanciát vállal arra is, hogy ha vevőnek nem tetszett a szolgáltatás vagy termék, akkor visszatéríti a pénzt. A cég csak olyan ajánlatokat tesz fel a honlapjára, ami legalább 50 százalékos kedvezményt tartalmaz.

Kis Gergely elmondta, a szolgáltatást vagy terméket ajánlónak azért éri meg a kupon oldalakon szerepelni, mert nagy reklámfelületet kap a kedvezményért cserébe, s úgy tud nagy márkaismertséget elérni, hogy nem költ rá nagy összeget. Ezen túlmenően kialakíthat egy törzsvevőkört is, illetve a kedvezményért vásárlók az üzletbe való látogatásukkor megvesznek olyan termékeket és szolgáltatásokat is, ami már teljes árú.

Kaprinay Zoltán hozzátette, a Bónusz Brigád nemcsak közösségi vásárlói felület, a cég egy nagy közösséget, partnerhálózatot épít magának, amit minőségi ajánlatokkal szolgál ki – írja a vallalkozoinegyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink