Elitakadémia a világ kiválasztott fiatal séfjeinek
A világ TOP 50 étterme-szavazást és a Young Chef világversenyt is „jegyző” S. Pellegrino márka egyedülálló nemzetközi akadémiát hoz létre S.Pellegrino Young Chef Academy néven fiatal séfek számára.
Az akadémia megalapításának deklarált célja, hogy hosszú távra összekösse a konyhaművészet új generációjának tagjait, és gondoskodjon fejlődésükről a kihívást jelentő időszakokban is.
A kiválasztott résztvevők a gasztronómia világának legbefolyásosabb és legismertebb tagjaitól, valamint gondosan kiválasztott neves partnerektől tanulhatnak. Az akadémia részvevői azok a 35 év alatti fiatal és senior séfek (zsűritagok, mentorok, „bölcsek”) lehetnek, akik korábban szerepeltek valamelyik S.Pellegrino Young Chef versenyen. Ennek megfelelően Magyarországról Koppány Levente, a 2019-es S.Pellegrino Young Chef verseny regionális döntőjének győztese, Sándor Rodrigo, a 2018-as regionális döntő nyertese és Botos András, a 2018-as regionális döntő résztvevője került automatikusan a programba.
Az akadémia programja olyan területeket foglal magában, amelyeket előfordul, hogy mellőznek a hagyományos séfiskolákban. Ezek közé tartozik az üzleti és menedzsment ismeretek, a marketing és kommunikáció, a befogadás, valamint az új technológiák hasznosítása. Az élő és rögzített szemináriumok különböző formátumban (videók, podcastok, PDF-ek) a tagok számára lesznek elérhetőek az akadémia weboldalán és a privát Facebook csoportban. A kurzusok angol nyelven zajlanak.
A gasztronómia társadalmi és környezeti változásokban játszott úttörő szerepére támaszkodva az akadémia célja, hogy folyamatos szakmai és személyes fejlődésre ösztönözze az ifjú séfeket, és népszerűsítse a fenntarthatóságot, a befogadást és a társadalmi felelősségvállalást.
Ahogy arról már a S.Pellegrino Young Chef-től kapott információk alapján beszámoltunk olvasóinak, a fiatal séfek versenyére jelentkezés formája a következő:
A pályázatoknak egy online platformot hoztak létre, ahova a világ minden tájáról érkeznek a jelentkezések. A fiatal séfeknek ide kell feltölteniük az egyedi fogásuk összetevőinek listáját, az elkészítési folyamatot és az ételről készült képeket – így az első fázis értékelése során a zsűri nem kóstolja meg az ételeket, ez csak a regionális megmérettetések és a döntő során történik meg (amennyiben egy jelölt eljut a globális döntőig). Az olasz ALMA kiválasztási folyamata a S.Pellegrino Young Chef verseny három kulcsfontosságú kritériumán alapul: technikai készségek, kreativitás és a személyes meggyőződés.
Kapcsolódó cikkeink
S.Pellegrino Young Chef Academy: Magyar tehetség is szerepel a dél-európai és mediterrán regió döntősei között
A S.Pellegrino Young Chef Academy kihirdette a 2024-25 S.Pellegrino Young Chef Academy…
Tovább olvasom >Fiatal szakácsok versenye
A 2024–25-ös S. Pellegrino Young Chef Academy versenyre 30 év alatti…
Tovább olvasom >Tengeri sünös étellel nyert a fiatal séf – kihirdették a S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 díj győztesét
Lezárult a világ legizgalmasabb fiatal séfeknek szóló versenye, október 5-én…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >