Elismerést hozott a kecskeméti lángoló palacsinta
December közepén már 13. alkalommal rendezte meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület és a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Kara a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt.
Az idén először meghirdetett Főiskolai hallgatók kategóriagyőzelme mellett a verseny fődíját, az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándorserleget is a Budapesti Gazdasági Főiskola Kunsági Kukta csapata nyerte az idei Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyen. A díjat libaragu leves, aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenye, borjúborda tanya módra, valamint kecskeméti lángoló palacsinta menüjéért vehette át a csapat Benke László olimpiai bajnok mesterszakácstól.
A szakmai megmérettetésre az egyes tájegységekre jellemző ételsorokkal nevezhettek 3-5 fős csapatok; idén először azonban a hagyományőrzők és a szakemberek mellett a BGF KVIK vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatói is külön kategóriában indulhattak.
A BGF Alkotmány utcai tankonyhájában zajló versenyen a 17 turisztikai szolgáltató, étterem, civil szervezet és települési önkormányzat által nevezett csapat közül Szakemberek kategóriában a nyírbátori Magyar Népi Ízőrző Lovagrend Egyesület ért el első helyezést, míg a Hagyományőrzők között a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesülete bizonyult a legjobbnak. Szintén hagyományőrző együttes, az isaszegi Dózsa György Művelődési Otthon csapata kapta a közönségdíjat, míg a Főiskolás hallgatók kategóriájában elindult 8 csapat közül a Kunsági kukták győzött, amely egyben elnyerte a Benke László által felajánlott „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándorserleget is.
A zsűri döntése alapján a fődíjat a győztesek libaragu leves, aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenye, borjúborda tanya módra köleskrokettel, zöldségchips-szel, baconos zöldbabbal, kakukkfüves snidlingmártással, valamint kecskeméti lángoló palacsinta menüjükkel érdemelték ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >