Elismerés az étteremlánc törzsgárdájának

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 01. 27. 12:00

Közel 20 millió forintot osztott szét lojális munkavállalói körében a hazai McDonald's. A válság kezdete óta változatlan létszámmal működő étteremlánc 871 munkatársa részesült “Törzsgárda” elismerésben. A 20, 15 és 10 éve itt dolgozók értékes ajándékok közül választhattak, emellett az 5 és 3 éve a cég kötelékébe tartozók hűségét is honorálta a vállalat.

A gazdasági válság kezdete óta számos cég kényszerült arra, hogy csökkentse dolgozói táborát. Ezzel ellentétben a hazai McDonald's változatlanul kb. 5000 fős csapattal üzemelteti éttermeit. A legnagyobb hazai gyorsétterem-lánc közel másfél évtizede, a gazdaságilag nehezebb időszakban is jutalmazza lojális munkavállalóit. Az 1998 óta működő Törzsgárda program keretében a 20, 15 és 10 éve a vállalat kötelékében dolgozók utazási, műszaki vagy bútorutalvány, illetve ékszerek közül választhattak. A programban az 5 és 3 éve hűséges kollégák lojalitását egyéb ajándékkal honorálta a vállalat.

A Törzsgárda programban elismert 871 munkatárs fele vállalati, fele franchise partner által működtetett étteremben dolgozik. Közülük félezren 3 éve, harmaduk 5 éve erősíti a McDonald's csapatát. A díjazottak között hatvanhárman 10, harmincnyolcan 15, négyen pedig már 20 éve dolgoznak az aranyívek alatt. A most kitüntetettek között összesen 19 millió 700 ezer forintot osztott ki a cég.

“A McDonald's csapatában megéri hosszú távra tervezni, mert értékeljük a lojalitást. Az idei díjazottak között számos étteremvezető is van, akiknek 90 százaléka éttermi munkatársként kezdte karrierjét.” – mondta el Gáspár Ferenc, a cég HR igazgatója.

A 2010-ben elismert közel 900 munkavállaló összesen 3445 évet dolgozott a McDonald's csapatában, amely több mint 7 millió munkával eltöltött órát jelent. Ezzel a Régiposta utcai éttermet 103 évig, a teljes magyar hálózatot 16 hónapon keresztül lehetne üzemeltetni – közli a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink