Elismerés a Costes étteremnek
A budapesti Costes étterem nyerte el a dinningguide.hu gasztroportál díját, mellyel a tavalyi évben a legjobbnak tartott magyar éttermet jutalmazták.
Az egyik tulajdonos, a szigetes Gerendai Károly szerint az alig másfél éves történetükben azt díjazhatta a zsűri, hogy semmiben nem kötnek kompromisszumot: ennek, többek között a francia piacokról beszerzett alapanyagoknak ára van, azért maradhatnak talpon, mert számítottak a veszteséges üzemelésre.
A gasztronómiában jegyzett egyik legrangosabb magyar elismerést "üzletemberekből, diplomatákból és közéleti személyiségekből álló, ínyenc vendégkört reprezentáló 36 fős zsűri ítéli meg Magyarország legjobb éttermének" – áll a közleményben. 2005-ben a Fausto’s, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte el a címet, 2007-ben ismét a Fausto’s-t érte a megtisztelő elismerés, a 2008-as Év Étterme pedig a Bock Bisztró lett.
Gerendai Károly reméli, hogy a díj segíti őket, a gasztronómiában ugyanis szerinte a reklámnak nincs értelme: a vendégek egymásra, illetve a szakmai elismerésekre hallgatnak, ezek alapján választanak.
A Costesben a főételek ára az étterem honlapján található étlap szerint 5000 forintnál kezdődik. És ezért, mint azt Gerendai is hangsúlyozta, nem óriási adagokat kap a vendég. Ehelyett az alapanyagokra, a technológiára, a kinézetre helyezik a hangsúlyt. Ennek viszont ára van, a párizsi csúcséttermeket is ellátó Rungis piacról szerzik be az alapanyagok többségét. Ahhoz, hogy nyereségesen működjenek, Gerendai szerint 90 százalékos kihasználtság kellene, de ma erősen hullámzik a forgalmuk, átlagosan 40-50 százalék körüli értékről beszélhetünk – írja az Index.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a strandbüfé: már 4289 forint az átlagos „strandkombó” ára a Balatonnál
Mennyibe kerül egy lángos a Balatonnál? 2025 nyarára tovább nőttek…
Tovább olvasom >Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >