Elindult a nyúlhús fogyasztását népszerűsítő kampány
A nyúlhús fogyasztását népszerűsítő rendezvények, látványfőzés és kóstolók is lesznek a júniusban indult országos kampány keretében – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Az államtitkár közölte: átalakult a nyúltenyésztés szerkezete Magyarországon, ma már csak üzemi körülmények között folyik a tenyésztés. Európában Magyarország a legnagyobb nyúlexportőr, ugyanakkor a hazai fogyasztás visszaesett.
A kampány keretében felhívják a figyelmet az egészséges, nagy fehérje- és alacsony zsírtartalmú, sokféleképpen elkészíthető húsfélére – jelezte. Hangsúlyozta, a nyúlhús a 21. század fehérjeforrása.
Nagy István kitért arra, hogy a kampány keretében a háztáji nyúltenyésztés újraindítását is szeretnék népszerűsíteni. Az állat gyors reprodukciós képessége is lehetővé teszi, hogy fontos szerepe legyen az önellátásban, a szegénység felszámolásában vidéken – fogalmazott az államtitkár. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A nyúlhús piaca: nemzetközi trendek és hazai kihívások
A nyúlhús az egyik legegészségesebb fehérjeforrás, hiszen alacsony zsírtartalommal, magas…
Tovább olvasom >“Franco sportos. Legyél te is frankó!” üzenettel indítja az évet és ösztönöz életmódváltásra a BioTechUSA
Európa egyik legnagyobb étrendkiegészítő és speciális élelmiszer gyártó- és forgalmazójaként…
Tovább olvasom >Új kommunikációs kampányt indít a dm – A dm bátorít, hogy #egészenén legyek
Az #egészenén címmel a dm tizenkét országban indít egy új…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az árrés nagyon nem a profit, de akadnak rá nemzetközi példák is
A március 17-től élő árrésstop bevezetése nem volt teljesen váratlan,…
Tovább olvasom >Árrésstop Magyarországon: Kik az érintettek, és valóban indokolt a kormányzati beavatkozás?
A magyar kormány március 17-től – egyelőre május 31-ig –…
Tovább olvasom >Kilőtt Kína kiskereskedelmi forgalma az év első két hónapjában
Kína ipari termelése a decemberinél kisebb, de a várakozásokat meghaladó…
Tovább olvasom >