Elindult nálunk is az Apple Pay

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 05. 15. 11:54

Május 21-én elindult Magyarországon az Apple Pay szolgáltatás – elsőként az OTP Banknál, amelyet várhatóan a következő hetekben több pénzintézet is követ.

Az Apple Pay lényege, hogy a felhasználó úgy fizethet a boltokban (vagy akár az interneten is), hogy a terminálhoz a bankkártyája helyett mobilkészülékét érinti oda (ez lehet iPhone, Apple Watch, iPad vagy Mac készülék is). A hagyományostól eltérően viszont nem PIN-kódot kell beütnie, hanem előbb az eszközt kell feloldani, ami iPhone esetében lehet a FaceID arcfelismerés vagy a TouchID ujjlenyomat-olvasó.

Apple Pay-jel bárhol lehet fizetni, ahol elérhető az érintéses fizetési szolgáltatás, vagy fel van tüntetve az Apple Pay logó, így különféle üzletekben, éttermekben, taxikban vagy bármely érintéses fizetésre alkalmas POS-terminálnál is használható. A szolgáltatás leegyszerűsíti az online vásárlás folyamatát, nincs szükség a kártyaadatok manuális kitöltésére, és lehetőséget ad a szállítási és számlázási információk egyszerűbb megadására is. Minden tranzakció egyszerűen, a Touch ID, a Face ID vagy a jelkód segítségével végezhető el. Előfeltétele viszont, hogy az ügyfél előtte regisztráljon a rendszerbe, és hozzárendelje az eszközhöz a kártyáját.

Nem csupán az Apple Wallet applikáción keresztül lesz lehetőség az Apple Pay használatára, hanem mobilbanki applikációból is – ez például az OTP esetében saját, Simple alkalmazása. //

Kapcsolódó cikkeink