Elindult az ország első LMBTQ tematikájú webáruháza

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 12. 03. 11:26

Több mint 200 megrendelés érkezett az ország egyetlen LMBTQ tematikájú webáruházának indulásának első hetében. A Humen.Shop létrejöttének célja az, hogy egy olyan platformként működjön, ahol a lehető legtöbb szivárványos termék megtalálható a mesekönyvektől, a prémium kozmetikumokon át, a gasztronómiai termékekig.

Ezen felül azok a vállalatok is megmutatkozhassanak, akik meleg-barátként kiállnak a közösségért. A Humen Media által üzemeltetett oldal saját márkás termékei Liberty Collection néven, valamint a Háttér Társaság által indított A család az család kampány termékei is kizárólagosan itt szerezhetők be.

Az LMBTQ közösség napjaink egyik legértékesebb fogyasztói csoportjának számít. Kétharmaduk a magasabb fizetéseket kínáló nagyvárosokban él, a nyitott és innovatív társadalmi csoportban az átlagnál magasabb az iskolázottsági szint. Globális szinten a „pink money”, azaz az LMBTQ közösség vásárlóereje 4600 milliárd dollárt tett ki 2018-ban – ez az összeg nagyobb, mint Németország GDP-je, önálló országként vizsgálva az USA, Kína és Japán után a negyedik legnagyobb gazdaság lenne az LMBTQ közösségé. Egy ilyen hatalmas piac a gazdasági szakemberek figyelmét is felkelti, ezért az 1992 óta működő CMI minden évben globális felmérés keretében vizsgálja a pink vásárlóerőt.

A Humen Magazint kiadó Humen Media kilenc éve igyekszik kiszolgálni az LMBTQ témák iránt érdeklődőket, ezért is fogalmazódott meg Erdei Zsolt, ügyvezető tulajdonosban a Humen Shop ötlete.

Az indulása napján már nagy érdeklődés övezte a webáruházat, hiszen a Háttér Társaság szivárvány családokat segítő kampánya. A család az család termékeit kizárólag itt rendelhetik meg az érdeklődők. Ennek is köszönhetően pár nap alatt több mint 200 vásárlást regisztráltak az online boltban.

A Liberty Collection márkanév alatt egyelőre prémium kategóriás speciality kávé, Szamos szaloncukor és bejgli, valamint gym táska és vászontáska érhető el. Ezen termékeken felül, több könyvkiadó kiadványa is megtalálható, úgymint a hatalmas sikert aratott Meseország mindenkié, Steiner Kristóf és Nimrod Dagan legújabb szakácskönyve, a Határtalan házikonyha, és a szintén újdonság Szivárványon innen és túl LMBTQ kalauz.

A Humen Shopban történő vásárlással Magyarország egyetlen nyomtatásban is megjelenő havi LMBTQ magazinjának és legnagyobb hírportáljának fennmaradását is támogathatják a vásárlók, hiszen a webshop bevételének döntő többségét a Humen működésére fordítják az üzemeltetők.

Ezen felül pedig a Háttér Társaság mellett az Anonim AIDS Tanácsadó Szolgálat munkáját is támogathatja a vásárló, hiszen minden termék árából egy meghatározott összegű adományforintot az általa választott civil szervezet számára utal át a Humen.

Kapcsolódó cikkeink