Elindult az „Élelmiszer-takarékos rendezvény” program
A rendezvénycatering a vendéglátás szektor sajátos szegmense, ahol a vendég általában nem maga választ a cateringajánlatok közül, hanem a megrendelő cég vagy szervezet felel az eseményszervezésért. Ez a rendhagyó helyzet a rendezvényeken sokszor egyfajta „virtuális igények okozta túlkínálat” paradox helyzetét eredményezi, ami gyakran élelmiszer-pazarláshoz is vezet.

Cseh Balázs
elnök
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület koordinálásával létrejött „Élelmiszer Érték – Fórum az élelmiszer-pazarlás és -veszteségek csökkentéséért” projekt keretei között útmutató készült a rendezvény-vendéglátás területén előforduló élelmiszer-pazarlás csökkentésének támogatására. A Fórum az ügy érdekében érdemben tenni képes és szándékozó szervezetek képviselőinek konzultatív szervezete, célja, hogy a rendezvénycatering-szervezés során a szervezés és megvalósítás egyes fázisaiban praktikus tanácsokat, javaslatokat adjon, amelyek alkalmazásával mérsékelhető az élelmiszer-feleslegek és -veszteségek aránya.
Az útmutatót alkalmazó események „Élelmiszer-takarékos rendezvény” logót használhatnak – hívja fel a figyelmet Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke. – A környezettudatosság ma divatos hívószó, az élelmiszerek világában talán még hangsúlyozottabban, a projekthez csatlakozók tehát profitálhatnak a logó megjelentetéséből. A programhoz való csatlakozást igyekszünk megkönnyíteni a jelentkezőnknek: sok javaslatunk csak opcionális. Amit kérünk, az az eredmények mérése, hogy pozitív statisztikák segítségével tudjuk bemutatni az élelmiszer-takarékosság eredményeit.
Az útmutató, amely tartalmazza logót és az ezt használni kívánó rendezvények szervezőit érintő részeket is, elérhető a www.azelelmiszerertek.hu oldalon.
Az Élelmiszer Érték Fórum megalkotóinak reményei szerint olyan új „piaci normarendszert” sikerült létrehozniuk, amelyet Magyarországon és más országokban is minél szélesebb körben fognak majd alkalmazni. //
Kapcsolódó cikkeink
Közös cél, eltérő utak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Felelős élelmiszer-gazdálkodás: ez az ALDI
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Folyamatos megújulás a fenntarthatóság útján
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Turizmus: enyhén romló konjunktúra, de még mindig a legjobb a gazdasági szektorok között
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Népszerű amerikai étteremláncok érkezhetnek Magyarországra
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Visit Hungary: továbbra is töretlen a vendégforgalom növekedése
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >