Elindult a vendéglátóhelyek és attrakciók önkéntes NTAK-adatszolgáltatása
2023 március 1-jén több tízezer vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció üzemeltetője számára nyílt meg az önkéntes adatszolgáltatás a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK).

A vendéglátó üzletek termékeinek kategorizálását külön segédlet támogatja
Először a piaci szoftvereket használó szolgáltatók kezdhetik meg a forgalmi, statisztikai adatok önkéntes továbbítását. Az NTAK-adatszolgáltatásra már képes vendéglátó szoftverek listája itt, míg a jegykezelő szoftverek listája pedig itt érhető el. A listák folyamatosan frissülnek, ahogyan az egyes szolgáltatók a szoftvereiket felkészítik az NTAK-adatszolgáltatásra. Amennyiben az adatszolgáltató nem találja a honlapon az általa használt vendéglátó vagy jegykezelő szoftvert, forduljon a szoftverszolgáltatójához, hogy terméke mikorra lesz alkalmas az NTAK-adatküldésre. A július 1-jei éles NTAK-adatszolgáltatás megkezdéséig hátralévő négy hónap megfelelő időt biztosít a főszezon előtti szoftverfrissítések és beállítások elvégzésére. A vendéglátó üzletek termékeinek kategorizálását külön segédlet támogatja.
Kapcsolódó cikkeink
Turisztikai ügynökség: a főváros és a fürdővárosok vonzották a legtöbb vendéget pünkösdkor
Pünkösdkor a főváros és a fürdővárosok csábították utazásra a legtöbbeket,…
Tovább olvasom >Június második felétől már elérhető az elektronikus gazdálkodási napló
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elektronikus felületén június második felétől…
Tovább olvasom >MTÜ: megtelnek a hazai szálláshelyek a május végi hosszú hétvégén
Újra megtelnek május utolsó hosszú hétvégéjén a vízpartok és strandok…
Tovább olvasom >További cikkeink
A negatív reklám is reklám – A nap képe
Mai képünk megállítótáblájának szövege nem a címben olvasható mondás logikája…
Tovább olvasom >Reklámfotó-készítő tanfolyam – A nap videója
Meghökkentő fotók készítése nem alapfokon, de könnyen utánozhatóan!
Tovább olvasom >Ismét keressük a HoReCa Hősöket!
Június végéig még lehet jelentkezni az idei HoReCa Hős címre,…
Tovább olvasom >