Elindult a vendéglátóhelyek és attrakciók önkéntes NTAK-adatszolgáltatása
2023 március 1-jén több tízezer vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció üzemeltetője számára nyílt meg az önkéntes adatszolgáltatás a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK).
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/06/Horeca_Itthon_NTAK_opt.png)
A vendéglátó üzletek termékeinek kategorizálását külön segédlet támogatja
Először a piaci szoftvereket használó szolgáltatók kezdhetik meg a forgalmi, statisztikai adatok önkéntes továbbítását. Az NTAK-adatszolgáltatásra már képes vendéglátó szoftverek listája itt, míg a jegykezelő szoftverek listája pedig itt érhető el. A listák folyamatosan frissülnek, ahogyan az egyes szolgáltatók a szoftvereiket felkészítik az NTAK-adatszolgáltatásra. Amennyiben az adatszolgáltató nem találja a honlapon az általa használt vendéglátó vagy jegykezelő szoftvert, forduljon a szoftverszolgáltatójához, hogy terméke mikorra lesz alkalmas az NTAK-adatküldésre. A július 1-jei éles NTAK-adatszolgáltatás megkezdéséig hátralévő négy hónap megfelelő időt biztosít a főszezon előtti szoftverfrissítések és beállítások elvégzésére. A vendéglátó üzletek termékeinek kategorizálását külön segédlet támogatja.
Kapcsolódó cikkeink
Éttermi szoftverek ‒ a minimum ma már kevés
Az NTAK adatszolgáltatás bevezetése óta a legkisebbek kivételével mára minden…
Tovább olvasom >MTÜ: Mától 800 millió forintos támogatásra pályázhatnak a vidéki cukrászdák
Országszerte közel nyolcszáz vidéki cukrászda igényelhet egymillió forint vissza nem…
Tovább olvasom >MTÜ: először ünneplik a kempingezés világnapját, jelentősen nőtt a vendégéjszakák száma a magyar kempingekben
Idén első alkalommal hirdette meg az ENSZ turisztikai szervezete, az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >