Elindult a nevezés a gyulai pálinkaversenyre
Elindult a nevezés a gyulai Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupára, amelynek keretében odaítélik a Magyarország legjobb pálinkája címet is.
Lovász Sándor főszervező a Gyulán április 18. és 21. között zajló Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén is több száz tételt várnak a versenyre. Felidézte, hogy tavaly nyolc országból több mint 750 pálinkával és gyümölcspárlattal versenyeztek kereskedelmi célú főzdék, bérfőzetők és magánfőzők.
Az idei versenyre március 17-ig lehet nevezni. A minták nyilvános zsűrizését március 26. és 28. között tartják. Az ünnepélyes eredményhirdetés április 19-én lesz a Várkertben.
Hozzátette, hogy a Magyarország legjobb pálinkája címet elnyerő ital idén is bekerül – mint megőrzendő nemzeti kincs – a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pálinkás vitrinébe. Ha lesz olyan külföldi ország, ahonnan legalább tíz nevező legalább harminc mintával versenyez, akkor külön ország-győztest is hirdetnek. Az idei évben is kiosztják a világkupa legjobb versenymintájának járó fődíjat, amelyet pálinka, gyümölcspárlat és borpárlat is elnyerhet.
A fesztiválon ismét megrendezik a gyümölcskészítmények nemzetközi versenyét, ahol gyümölcsökből előállított lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, gyümölcsborok és egyéb készítmények széles kínálatával találkozhat a közönség – jegyezte meg Lovász Sándor.
A pálinkafesztivál négy napján számos program várja az érdeklődőket a Várkertben. Lesz népművészeti kiállítás, közös koccintás, megrendezik a Magyar Pálinka Szépe versenyt, valamint a bor- és pálinkarendek felvonulását. Esténként pedig koncertek várják a látogatókat. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Trade magazin idén is megkérdezi az Olvasói véleményét a karácsonyi tv-reklámokról! Szavazzon Ön is!
A közönségszavazás 2024. december 12. és 19. között zajlik. 🎁…
Tovább olvasom >EuroCIS 2025: Komoly érdeklődés mutatkozik a kiskereskedelmi technológia szakvására iránt
Az Amazon és a TikTok nemrég egy olyan megállapodást kötött,…
Tovább olvasom >