Elindult a HUNGEXPO korszerűsítése

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 10. 20. 11:37

Szeptember 30-án az alapkőletétellel megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja. A most kezdődő, 55 milliárd forintos beruházás nyomán 2021-ig öt kiállítási csarnok – az A, a B, a D, a G és az F – megújul, épül két új pavilon (az egyik 7500, a másik 9500 négyzetméter területtel), valamint egy új fogadóépület. A projekt egyik legjelentősebb eleme a kongresszusi központ építése lesz. Ebben az épületben helyet kap egy 2000 fő befogadására alkalmas, de osztható plenáris terem, valamint 24 kisebb szekcióterem.

Felújítják a terület teljes közmű-infrastruktúráját is. Bővül a parkolóhelyek száma, az épületek új infokommunikációs rendszert kapnak, amely segíti a látogatók útba igazítását, és növeli a hasznosítható reklámfelületeket.

– Budapest ezután betöltheti azt a szerepet, amely régóta megilleti, de megfelelő helyszín híján eddig csak korlátozottan tudott részesülni a minőségi turizmus egyik legfontosabb és nem utolsósorban legjövedelmezőbb ágából, az üzleti turizmusból. A mostani fejlesztéssel a főváros lehetőséget kap gyakorlatilag bármilyen méretű nemzetközi kongresszus, konferencia befogadására – mondta az ünnepi eseményen Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója (képünkön) . //

Kapcsolódó cikkeink