Elindult a Cosmetics Europe COSMILE Eu adatbázis

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 02. 20. 10:37

Elérhetővé vált az Európai Unióban a Cosmetics Europe által készített adatbázis a kozmetikai összetevőkről. 2023. február 16-án a Cosmetics Europe útjára indította a COSMILE Europe összetevő adatbázist, mely a kozmetikai összetevőkről könnyen elérhető információkkal szolgál az Európai Unió polgárai számára.

Ez egy egységes rendszer

Az adatbázis jelenleg 14 nyelven érhető el és közel 30.000 kozmetikumokban használt összetevőről szolgáltat információt. Képet kaphatunk az összetevők tulajdonságairól, funkcióiról, természetes vagy mesterséges eredetéről, és hogy mely terméktípusokban alkalmazzák őket. „A Cosmetics Europe nagy örömmel osztja meg ezt az eszközt az Unió polgáraival. Napjainkban az internetet elárasztja a rengeteg, összetevőkkel kapcsolatos információ, melyek közül nehéz kiválasztani a megbízható háttérrel rendelkezőket.

Az európai kozmetikai és háztartásvegyipar szeretné a fogyasztókat könnyen elérhető, megbízható, hiteles és megalapozott információkkal ellátni az összetevőkről.” mondta John Chave, a Cosmetics Europe főigazgatója. A kozmetikai és testápolási termékek címkéjén vagy csomagolásán található összetevők listája az INCI nevezéktant (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients/A Kozmetikai Összetevők Nemzetközi Nevezéktana) használja. Ez egy egységes rendszer, melyet nemzetközileg elismernek a kozmetikai összetevők azonosítására.

A COSMILE Europe adatbázisban az összetevők az általános név alapján, az INCI név alapján, vagy termékkategória és összetevő kategória alapján is kereshetők. A Cosmetics Europe ezen kezdeményezése a Német Kozmetikai, Illatszer, Parfüm és Mosószer Szövetség (IKW) és a Francia Szépségipari Szövetség (FEBEA) közreműködésével és a Health & Media GmbH technikai támogatásával jött létre. A Cosmetics Europe nemzeti tagszövetségei 14 nyelven tették elérhetővé a COSMILE Europe adatbázist: bolgár, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, litván, lengyel, román, szerb és spanyol nyelven.

További nyelvek megjelenése a jövő év folyamán várható. Az adatbázis eléréséhez látogasson el az alábbi weboldalra: https://cosmileeurope.eu

Kapcsolódó cikkeink