Elindítja ásványvíz-exportját a Coca-Cola Magyarország

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 03. 12:19

A szénsavas üdítők és gyümölcslevek után ásványvizeinek exportját is elindítja a Coca-Cola Magyarország. A vállalat 700 millió forintos beruházással bővítette zalaszentgróti ásványvíz-üzemét, valamint egy teljesen új terméket fejlesztett ki, amellyel kizárólag külföldi piacokat látnak majd el. A lépéssel duplájára bővül a teljes hazai ásványvíz-kivitel mennyisége.

Coca-Cola palackozo
A szénsavas üdítők és gyümölcslevek után ásványvizeinek exportját is elindítja a Coca-Cola Magyarország. A cég az elmúlt hónapokban 700 millió forintból – amelyből 210 millió forint uniós támogatás volt – bővítette zalaszentgróti ásványvíz-palackozóját, Bistra néven pedig egy teljesen új, kizárólag export piacra szánt terméket fejlesztett ki.

A beruházást – az ásványvíz-palackozás elindításával – Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár és Nikos Kalaitzidakis, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. ügyvezetője avatta fel a mai napon.

A 4,5 millió lakosú horvát piacra szánt Bistra ásványvízből a tervek szerint 6 millió liter készül az idén, amelynek köszönhetően megközelítőleg duplájára bővül a teljes hazai ásványvíz-kivitel mennyisége.

A társaság mostanáig 12 milliárd forintot költött ásványvíz-palackozója fejlesztésére. A NaturAqua – amelyet szintén Zalaszentgróton palackoznak – árbevétel alapján ma már a legnagyobb szereplő a hazai ásványvízpiacon, a NaturAqua Emotion pedig az ízesített ásványvizek kategóriájában a legnépszerűbb termékcsalád. A zalaszentgróti palackozó összesen 200 embernek biztosít munkalehetőséget.

„Az elmúlt két évben a Coca-Cola Magyarország exportárbevétele megduplázódott, 8 milliárd forintról 18 milliárdra nőtt. Büszkén mondhatjuk, hogy dunaharaszti és zalaszentgróti üzemeink ma már Európa 22 országának piacait látják el.” – emelte ki Nikos Kalaitzidakis ügyvezető.

“A nagy nemzetközi vállalatokkal kötött stratégiai megállapodások jelentősen növelik a magyar exportot, és ezen keresztül a magyar gazdaság teljesítményé.” – közölte Szijjártó Péter államtitkár.

Kapcsolódó cikkeink