Elhoztuk a bronzszobrot!
Óriási sikert ért el a Dalnoki Bence, Nyikos Patrik felállású magyar csapat a lyoni Bocuse d’Or szakácsversenyen: magyarként elsőként állhattak dobogóra a legrangosabb gasztronómiai megmérettetés világdöntőjén. A csapat a tavaly Budapesten rendezett európai döntő második helyezettjeként jutott Lyonba.
Már többször szerepeltek magyarok a világdöntőkön, Széll Tamásék pedig néhány éve megnyerték az európai döntőt, de a Bocuse d’Or világdöntő legjobb három csapata közé most kerültek először magyar szakácsok.
A győztes Dánia lett, második Norvégia, a bronzszobor Magyarországnak jutott.
Minthogy a tányérfeladat idén háromfogásos gyerekmenü készítése volt, kiosztották a gyerekek különdíját is, ami a japán csapaté lett. A legjobb tányértémát Franciaország mutatta be, a legjobb hústál Svédországé lett, a legjobb commis díját a norvég kukta kapta. A társadalmi felelősségvállalás díját Mexikó nyerte el.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/02/Bocuse_opt-1024x717.jpeg)
Először dobogón a világdöntőn
//
A cikk a Trade magazin 2023.2-3. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
A Bocuse d’Or főtámogatója
A támogatási megállapodás megújításának köszönhetően 2027-ig biztosan a METRO a…
Tovább olvasom >Fiatal szakácsok versenye
A 2024–25-ös S. Pellegrino Young Chef Academy versenyre 30 év alatti…
Tovább olvasom >Hogy készül a magyar siker?
Mint a szakácsoknak a Bocuse d’Or, olyan egy cukrásznak az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >