Elhagyott gyártelepekből közösségi és turisztikai központ épül a mohácsi Duna-parton

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 08. 22. 10:22

Szórakoztató és közösségi centrumot alakítanak ki Mohácson, a Duna-part melletti csaknem 1,2 hektáros, használaton kívüli ipari területen, amelyen műemlék épületek is vannak – – közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

mohacs

Szekó József (Fidesz-KDNP) elmondta: a volt mohácsi selyemgyár épületét, udvarát és a szomszédos egykori Temaforg-telepet csaknem 300 millió forintért vásárolta meg a baranyai város önkormányzata.
A területeket 1,1 milliárd forintból tervezik fejleszteni, amelynek köszönhetően mintegy 3800 négyzetméternyi épület kaphat új közösségi és turisztikai funkciót – tette hozzá.

A barnamezős beruházás első ütemét jelentő selyemgyári munkálatokra az önkormányzat 800 millió forintos támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. Az ottani főépület emeletén bálok, esküvők, koncertek és konferenciák megtartására alkalmas, 400-500 személyes rendezvényközpontot alakítanak ki. A földszinten tálalókonyha, valamint mohácsi kézműves és gasztronómiai termékeket árusító üzletek lesznek. A selyemgyári blokk egy másik épületében a kisgyerekeknek játszóházat, az idősebbeknek mikroelektronikai barkácsműhelyt, az udvaron pedig gyermek- és felnőttjátszóteret alakítanak ki.

Szekó József közölte azt is, hogy a beruházás második ütemére, az egykori Temaforg-telep rehabilitációjára a város 300 millió forintos pályázatot nyújtott be, most várják az elbírálását. Az ottani ingatlanokban a többi között lakások kialakítását tervezi a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Kft., valamint fitneszközpont és szabadtéri edzőpark is létesül majd.

A kiviteli tervek elkészítése és a közbeszerzési eljárás lefolytatása után az első ütem megvalósítása 2018 tavaszán indulhat, a munkálatok a várakozások szerint 2019 közepére fejeződnek be – mondta a polgármester. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink