Élelmiszeripari pályázat akár 1,6 millió euróig

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 28. 00:07

Már elérhető az “EMVA mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatásokról” szóló rendelet módosítása. Ennek alapján november 30-ig lehet pályázni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál.

A pályázat célja, hogy a mezőgazdasági termékek feldolgozásának és forgalmazásának javításával vagy új termékek, eljárások, technológiák bevezetésével növekedjen a mezőgazdasági üzem, illetve élelmiszeripari vállalkozás összteljesítménye és versenyképessége, továbbá javuljanak az élelmiszerbiztonsági és  –higiéniai feltételek, csökkenjen a környezetterhelés.
Egy kérelem benyújtásával igénybe vehető támogatás legkisebb összege 8 000 eurónak megfelelő forintösszeg, legmagasabb összege 1 600 000 euro.
Ha a pályázó mezőgazdasági termelő, akkor a támogatás az elszámolható kiadások 40%-a; fiatal mezőgazdasági termelő esetén, vagy ha a beruházás kedvezőtlen adottságú vagy NATURA 2000 területen valósul meg, akkor az elszámolható kiadások 50%-a; fiatal mezőgazdasági termelő esetén és ha a beruházás kedvezőtlen adottságú vagy NATURA 2000 területen valósul meg, akkor az elszámolható kiadások 60%-a.
Ha a pályázó nem mezőgazdasági termelő, akkor az elszámolható kiadások alapján a támogatás mértéke 50%, kivéve a Közép-Magyarországi régióban megvalósult beruházások, ahol a támogatási intenzitás 40%. Nagyvállalatok esetében a támogatás mértéke a rögzített támogatási intenzitás 50%-a – közli a palyazatihirek.eu.

Kapcsolódó cikkeink