Élelmiszergyűjtés a Tesco hipermarketekben

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 16. 00:02

Az Élelmezési Világnap alkalmából országos élelmiszergyűjtést rendeznek október 16-án és 17-én a Tesco hipermarketekben. Az akció keretében bárki rakhat át a vásárolt tartós élelmiszerekből az önkéntesek bevásárlókocsijába.

A vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkatársai juttatják el az azokat hasznosító intézményekhez, szervezetekhez, mint például az árvaházak, családsegítő szolgálatok, anyaotthonok, alapítványi óvodák.
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO 1979-ben egy magyar határozati javaslat alapján döntött október 16. Élelmezési Világnappá nyilvánításáról. A világnap elsődleges célja, hogy mozgósítsa az ENSZ tagállamokat és a közvéleményt annak érdekében, hogy tegyenek az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslása érdekében.
A Tesco részt vesz az Élelmezési Világnapon megtartandó Adománykonvoj elnevezésű akcióban is. Egy kamionnyi áruval járul hozzá a kezdeményezéshez, melynek során az adományozó cégek által felajánlott árukat szállító kamionok a budaörsi virágpiacon gyülekeznek, majd rendőri felvezetés mellett eljutnak a Vajdahunyad várához, a FAO központi rendezvényére. Ezt követően a Magyar Élelmiszerbank raktárában rakodják le az adományokat – írja a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink