Élelmiszerek az infláció felett
2007 áprilisában az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés félszázalékos volt, egy év alatt pedig 8,8 százalékkal növekedtek az árak. A KSH gyorsjelentéséből az is kiderül, hogy az első négy hónapban átlagosan 8,6 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy éve.
Márciushoz viszonyítva áprilisban az élelmiszerek árai egy százalékkal emelkedtek. Növekedett az idényáras élelmiszerek (7,3 százalék), a kenyér (1,9 százalék), a gyümölcs-zöldség (1,6 százalék), valamint a péksütemények (1,4 százalék) ára. Csökkent a sertéshús (2,1 százalék), cukor (1,7 százalék) és a szalámi, szárazkolbász, sonka (1,4 százalék) ára.
Egy év alatt, 2006. áprilishoz viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 12,2 százalékkal emelkedtek. Ezen belül jelentősen drágultak a péksütemények 30,3, a liszt 29,4, a kenyér 22,5, a cukor 22,2, a baromfihús 19,5, valamint a tojás 14,5 százalékkal.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: már több mint félszáz cég fejlesztési terveiről született döntés a Demján Sándor Tőkeprogramban
Brüsszel nyomásgyakorlása ellenére a kormány mindent megtesz a hazai kkv-k…
Tovább olvasom >A világ 50 leginnovatívabb városa közé került Budapest
A Bloomberg Philanthropies 2025-ös Mayors Challenge versenyén Budapest bekerült a…
Tovább olvasom >Szigorítanák az alkoholszabályozást a csehek – egyre többen támogatják a korlátozásokat
A cseh lakosság jelentős része szigorúbb fellépést sürget az alkoholfogyasztás…
Tovább olvasom >