Élelmiszerek az infláció felett
2007 áprilisában az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés félszázalékos volt, egy év alatt pedig 8,8 százalékkal növekedtek az árak. A KSH gyorsjelentéséből az is kiderül, hogy az első négy hónapban átlagosan 8,6 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy éve.
Márciushoz viszonyítva áprilisban az élelmiszerek árai egy százalékkal emelkedtek. Növekedett az idényáras élelmiszerek (7,3 százalék), a kenyér (1,9 százalék), a gyümölcs-zöldség (1,6 százalék), valamint a péksütemények (1,4 százalék) ára. Csökkent a sertéshús (2,1 százalék), cukor (1,7 százalék) és a szalámi, szárazkolbász, sonka (1,4 százalék) ára.
Egy év alatt, 2006. áprilishoz viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 12,2 százalékkal emelkedtek. Ezen belül jelentősen drágultak a péksütemények 30,3, a liszt 29,4, a kenyér 22,5, a cukor 22,2, a baromfihús 19,5, valamint a tojás 14,5 százalékkal.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tojáspiac 2025: drágulás, visszaeső termelés és új exportlehetőségek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mesterséges hús: forradalmi újítás vagy bizonytalan jövő?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Piros lámpát kapott a görög befektető: bizonytalanságban az Alföldi Tej jövője
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >