Élelmiszeralapanyag–gyártó üzem épült Sződön
Elkészült a Dagent Kft. új, élelmiszer-alapanyagok gyártására alkalmas üzemcsarnoka Sződön, az M2-es autóút mellett – közölte a cég az MTI–vel.
A 330 millió forintból megvalósult beruházáshoz a cég 100 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, a telephelybővítésnek köszönhetően az első három évben 26, később akár további 11 fővel nőhet a Dagent Kft. létszáma – írta közleményében a cég.
Az 1288 négyzetméteres csarnokban egy magyar szabadalom alapján állítanak elő nem génkezelt szójababból, speciális csíráztatási technológiával, adalékanyagokat (mesterséges színezéket, ízfokozót, tartósítószert) nem tartalmazó terméket. A korszerű eszközökkel felszerelt üzemből kikerülő alapanyagokat az élelmiszer-feldolgozó ipar használja fel, egyebek mellett virsli, párizsi, tartós keksz készítéséhez.
A Dagent Kft. tavalyi árbevétele 209 millió forint volt, jelenleg 5 embert foglalkoztat. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >