Elektronikus orral elkerülhető a büdös hús
A SensorFresh egyetlen perc alatt kétezerszer vizsgálja meg a hús környékének levegőmintáját és ennek alapján dönt a termék frissességről.
Az interneten rendelhető készüléken zöld lámpa gyullad fel, ha frissnek találja a húst, sárga, ha a hús rendben van, de már nem sokáig, és pirossal jelzi, ha romlottnak találta a mintát. A romlott húsban ugyanis elszaporodnak a baktériumok, több általuk termelt gáz kerül a levegőbe és a SensorFresh ezt ismeri fel. A készülék érzékelőkártyája cserélhető, egy kártyát 200 alkalommal lehet használni.
|
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Júliusban a zöldebb fogyasztói döntésekért kampányol az Auchan
Az Auchan Magyarország 2025-ben is csatlakozik a globális Műanyagmentes július…
Tovább olvasom >Az NKFH országos olívaolaj razziát indít az élelmiszerhamisítás visszaszorítása érdekében
A fogyasztók egészségének védelme és az élelmiszerhamisítás visszaszorítása érdekében a…
Tovább olvasom >Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >