Electro World: két újabb üzlet sorsa bizonytalan

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 31. 13:10

Másfél hónapon belül további két áruházát zárhatja be az Electro World. Jelenleg az Arena Plazabeli és az egri üzlet sorsa bizonytalan.

Amint Nagy Károly András, a cégcsoport vezetője elmondta, az Aréna Plazában lévő, egykor 5 ezer négyzetméteren nyitott, de a jelenlegi tulajdonosi kör által megfelezett méretű áruház továbbra is veszteséges. A pláza működtetője ugyanakkor nem tudta kiadni az EW által kiürített területet, így egyelőre tárgyalások folynak, csak az biztos, hogy április 29-ig marad az EW az Arenában.

A másik bizonytalan jövőjű az egri áruház, ahol ugyan nincs konkurencia, ám a vásárlóerő és a forgalom gyengesége miatt itt is állandó a veszteség.

Jelen pillanatban nyolc plusz egy áruháza működik a cégnek és ez a plusz egy azt jelenti, hogy a győri áruház a múlt héten bejelentettekkel ellentétben mégsem kezdte meg újra a működést. A győri Duna Center bevásárlóközpont üzemeltetője ugyanis az EW szerint jogellenesen március 12-én lezárta az áruházat, mivel a cég tartozik a bérleti díjjal. Egyelőre annyi biztos, hogy pénteken lesz a győri jegyzőnél az EW és a Duna Centert üzemeltető vállalkozás között a birtokvédelmi tárgyalás.

Az elektronikai áruházakat működtető Electro World Kft. jelenleg ideiglenes fizetési moratórium alatt áll, várja a Fővárosi Ítélőtábla döntését a benyújtott csődvédelmi kérelemről, miközben jelentős konszolidációs lépéseket is tesz a nyereséges működés érdekében – mondta Nagy Károly András, az Electro World cégcsoport vezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink