Eladták az Allee felét

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 14. 00:00

Megegyezett a budapesti Allee bevásárlóközpont 50 százalékos részesedésének mintegy 100 millió euró értékű értékesítéséről a fejlesztő ING Real Estate Development és az Allianz Real Estate Germany GmbH – jelentette be szerdán a két társaság.

Az ING Real Estate Development megtartja az Allee tulajdonjogának fennmaradó 50 százalékát, és továbbra is ellátja a létesítménnyel kapcsolatos vagyonkezelői feladatokat.
A budapesti Allee bevásárlóközpont 2009. novemberében nyitotta meg kapuit. Az Allee 47 ezer négyzetméteren kiskereskedelmi és szórakoztató egységeket, továbbá 7000 négyzetméteren irodahelyiségeket foglal magában a XI. kerületben, vonzáskörzetében körülbelül félmillió lakó él. Az Allee legfontosabb bérlői között van az Inditex Group (Zara, Bershka, Stradivarius), a Van Graaf, a H&M, a C&A, az Electroworld és az Interspar.
A nyitás után voltak problémák a bevásárlóközpontban: november 15-én tömeges szén-monoxid mérgezés történt, és 16-án is többen rosszul lettek a kipufogógáz felszivárgása miatt, 21-én pedig bombariadó miatt ürítették ki az üzletközpontot – írja az Origo.hu.

Kapcsolódó cikkeink