Eladja brit üzletláncát a Walmart

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 10. 02. 11:04

Az amerikai kiskereskedő óriás a TDR Capital tulajdonosainak adja el 6,8 milliárd font értékben nagy-britanniai üzletláncát, az Asdát – írja a portfolio.hu. Az új tulajdonosok 1 milliárd fontot terveznek a cégbe invesztálni.

A Walmart bejelentette, hogy eladja nagy-britanniai szupermarket láncát, az Asdát. Az amerikai kiskereskedő óriás már régóta el akarta adni a brit láncot, ami a hivatalos információk alapján 631 üzlethelyiséggel rendelkezik Nagy-Britannia területén és több, mint 140 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Egy 6,8 milliárd fontos ügylet keretein belül adja el a Walmart nagy britanniai üzletláncát, az Asdát. Egy élelmiszerüzletlánc és a TDR Capital magántőke-társaság tulajdonosai, az Issa testvérek veszik meg a láncot a Walmarttól. A Walmart elmondása szerint az új cég vezetőségében megmarad egy tagjuk, illetve befektetőként is jelen maradnak a vállalatban.

Az új tulajdonosok több, mint 1 milliárd fontot terveznek invesztálni az Asda infrastruktúrájába, céljuk az üzletmenet és az ellátási lánc hatékonyságának javítása.

A szeptember elején lezajló jelentős korrekció ellenére is 20,4 százalékkal került feljebb a Walmart árfolyama idén. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink