Eladja az USA-n kívül nikotinpótló terápiás üzletágát a Haleon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 07. 03. 09:39

A Haleon 500 millió fontért (632,55 millió dollárért) adja el az Egyesült Államokon kívüli nikotinpótló terápiás üzletágát az indiai Dr. Reddy’s egyik egységének – közölte szerdán a brit vállalat.

Az eladás várhatóan mintegy 0,5%-kal, illetve 1%-kal hígítja a Haleon 2024-es nettó árbevételét és korrigált működési eredményét.

A Nicotinell márkájú nikotinos rágógumikat, cukorkákat és tapaszokat magában foglaló üzletág tavaly 217 millió fontos bevételt ért el.

A Sensodyne fogkrémet gyártó Haleon a GSK és a Pfizer fogyasztói egészségügyi üzletágainak 2019-es egyesüléséből jött létre, és 2022-ben kivált a GSK-ból.

Az év elején a Haleon a népszerű ChapStick márkát is értékesítette.

A legutóbbi eladás, amely várhatóan a negyedik negyedévben zárul, lehetővé teszi a Haleon számára, hogy csökkentse adósságát és növekedési területeire, például a vény nélkül kapható gyógyszerekre, vitaminokra és szájápolási termékekre összpontosítson.

A Dr. Reddy’s, India egyik legnagyobb generikus gyógyszergyártója bevételeinek jelentős részét Észak-Amerikából és Európából szerzi.

A vállalat májusban jelezte, hogy a fogyasztói egészségügyi ágazat lesz jövőbeli befektetéseinek egyik fókuszterülete, miközben igyekszik üzleti tevékenységét diverzifikálni.

A Dr. Reddy’s áprilisban közölte, hogy közös vállalatot hoz létre a Nestlé Indiával olyan termékek, mint például étrendkiegészítők és táplálékkiegészítők gyártására.

Reuters

Kapcsolódó cikkeink