Éjszakai pincetúra a Somlón

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 18. 11:07

Negyvenegy hivatalos helyszínnel, élő- és elektronikus zenével, kulturális és túraprogramokkal, valamint somlói borokkal várja a látogatókat Somlói éjszakai pincetúra szombaton.
somloi

A Somlói Borvidék pincészetei és borosgazdái a nyári napfordulóhoz igazodva rendezik meg az éjszakai pincetúrát. A különleges természeti adottságokkal rendelkező borvidék legnagyobb közösségi eseménye ezúttal már nem kizárólag az éjszakai túrázóknak ígér maradandó élményeket: a rendezvény a túrák mellett több mint 100 kulturális programot kínál már a kora délelőtti óráktól – közölték a szervezők az MTI-vel.
Az egyes helyszínek koncertekkel, kiállításokkal, szőlészeti munkák bemutatójával, sportprogramokkal, játékokkal, másfél óránként induló, vezetett vártúrákkal, délutáni electro swing party-val, fényfestéssel, gyermekrajzfilm-vetítéssel, gasztronómiai különlegességekkel, Somló Burgerrel, díjnyertes lángosokkal, kézműves sajtok bemutatójával és grillversennyel várják az érdeklődőket.

Az esti programok az évente egy alkalommal, kizárólag ezen a napon egyszerre nyitva lévő kápolnák harangszavára a pincék előtti tábortüzek meggyújtásával kezdődnek, jelezve az egész éjszakán át tartó szentivánéji mulatság kezdetét.

Hajnalban a túrázókkal közös napfelkelte-köszöntőt tartanak a Somló-hegy tetején található kilátó előtti réten, majd hajnali ötkor meglepetésprogrammal készülnek a szervezők – közölték.

A pincetúra hivatalos helyszíneinek nyomtatható és online térképe elérhető a http://pincetura.somloi.hu honlapon, de a térkép a helyszínen kiosztott programfüzetben is megtalálható lesz. A gyalogosokat a kritikus útkereszteződésekben önkéntesek segítik, a pincék többségénél ingyenes WiFi áll rendelkezésre.
Az egyedi menetrend szerint közlekedő vasúti szerelvényeknek és a résztvevőknek szóló, 50 százalékos MÁV-Start menettérti kedvezménynek köszönhetően a rendezvény azok számára is kényelmesen megközelíthető, aki nem foglalnak szállást. A somlóvásárhelyi vasútállomástól reggel 10 órától sötétedésig óránként indul busz a rendezvényben résztvevő pincészetekhez. Az egyes helyszínek közötti közlekedést a telefonon is rendelhető kisbuszok segítik, amelyeket távolabbi szállásokhoz való odajutás céljával is használatba lehet venni. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink