Ehető szenzorok garantálják a étel frissességét
A Tuft Egyetem kutatói által használt eljárás során a selyemlepke gubójáról származó finom, emészthető száloptikákat helyeznek el az élelmiszerek csomagolásában, amelyek aztán képesek számos veszélyes baktérium esetleges jelenlétét kimutatni.
A
Biomacromolecules című lapban publikált cikk szerint
az érzékelők az élelmiszeriparon túl a
környezetvédelem és az orvostudomány
számára is hasznosak lehetnek. Az új technológia
környezetbarát és lebomló, ráadásul
külön vegyi eljárás nélkül,
szobahőmérsékleten használható.
"Egyelőre ilyen érzékelők a valóságban
még nem léteznek. De az ilyen rendszerek kitágíthatják
a jelenlegi optikai szálas technológiák
használatát az orvostudományra, a környezet
folyamatos ellenőrzésére és az
élelmiszerbiztonságra" – magyarázta
Fiorenzo Omenetto, az egyetem kutatója.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Vigo Kombucha
A VIGO visszatér a természetes fermentáció gyökereihez, ötvözve az ősi…
Tovább olvasom >HiPP Poharas gyümölcsdesszertek
A HiPP tovább bővíti Poharas gyümölcs szortimentjét két új termékvariánssal.…
Tovább olvasom >BioTechUSA – Crush Bar
2025 szeptemberében érkezik a BioTechUSA legújabb fejlesztése a Crush Bar,…
Tovább olvasom >