Ehető szenzorok garantálják a étel frissességét
A Tuft Egyetem kutatói által használt eljárás során a selyemlepke gubójáról származó finom, emészthető száloptikákat helyeznek el az élelmiszerek csomagolásában, amelyek aztán képesek számos veszélyes baktérium esetleges jelenlétét kimutatni.
A
Biomacromolecules című lapban publikált cikk szerint
az érzékelők az élelmiszeriparon túl a
környezetvédelem és az orvostudomány
számára is hasznosak lehetnek. Az új technológia
környezetbarát és lebomló, ráadásul
külön vegyi eljárás nélkül,
szobahőmérsékleten használható.
"Egyelőre ilyen érzékelők a valóságban
még nem léteznek. De az ilyen rendszerek kitágíthatják
a jelenlegi optikai szálas technológiák
használatát az orvostudományra, a környezet
folyamatos ellenőrzésére és az
élelmiszerbiztonságra" – magyarázta
Fiorenzo Omenetto, az egyetem kutatója.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Paclan Színvédő Kendő
A Paclan Színvédő Kendő gazdaságos, 15 lapos kiszerelésben érhető el,…
Tovább olvasom >Fun Bites – Mókás Útravalók
Fedezd fel a Fun Bites édességeit: csokoládéba mártott gumicukor, mályvacukor,…
Tovább olvasom >Alufix Prémium 3in1 Airfryer Sütőpapír
A piacon egyedülálló 3in1 szilikonozott sütőpapír. Alkalmazható: forrólevegős sütőhöz, multicookerhez…
Tovább olvasom >