Együttműködik a Superbrands Magyarország és a BKIK

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 10. 00:04

Megállapodott Wiszkidenszky András, a Superbrands Magyarország igazgatója és Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, hogy a Kamara szakmai támogatást nyújt a Business Superbrands jelölőlista összeállításában.

A Magyarországon öt éve működő Superbrands program mellett 2008-ban először indult el a nemzetközi piacon már évek óta meghatározó Business Superbrands program. A Business Superbrands az üzleti szektor (B2B) márkáinak legkiválóbbjait mutatja be, azaz olyan magyarországi cégeket/márkákat, amelyek nem elsősorban a fogyasztókat, hanem vállalkozásokat, szervezeteket szolgálnak ki.
− Az elmúlt év nagyon sok változást hozott a gazdasági élet szereplőinek életében. A piac állandó mozgásának a nyomonkövetése nehézkes feladattá vált, így egy olyan szervezet szakmai segítségére volt szükségünk, amely a gazdasági szereplőkkel napi kapcsolatban van. A BKIK-val való együttműködésnek köszönhetően 2010-ben egy, az aktuális piaci helyzetet még inkább tükröző listával indíthatjuk útjára a jövő évi Business Superbrandek kiválasztását − hangsúlyozta a Superbrands Magyarország igazgatója.
A bizottság elé kerülő lista ötszázezer működő vállalkozás szűrésével és a legnagyobb hazai szakmai szervezetek, illetve kamarák ajánlásainak figyelembevételével jött létre. Ez a csaknem 3000 márkát/céget tartalmazó lista egyaránt tartalmazta a legnagyobb nyereségű hazai cégeket csakúgy, mint a kisebb vállalkozásokat.
Kapcsolódó cikkeink