Együttműködik a NAK és a Vetőmag Szövetség

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 19. 09:42

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Vetőmag Szövetség és Terméktanács (VSZT) egyetért abban, hogy a rendezett vetőmagpiaci viszonyok kialakítása, fenntartása és a legális piaci szereplők erősítése csak folyamatos együttműködéssel lehetséges, ezért együtt vállalták, hogy közös javaslatokat fogalmaznak meg a döntéshozók felé.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vállalta, hogy a COPA-COGECA fórumain képviselendő tagállami álláspont kialakítása előtt egyeztet a VSZT-vel, illetve az üléseken elhangzottakról rendszeres tájékoztatást ad. A NAK a továbbiakban is biztosítja, hogy a VSZT képviselje Magyarországot a COPA-COGECA Vetőmag Munkacsoportjában.
A VSZT a megállapodásban vállalta, hogy a vetőmagtermesztést, illetve a vetőmag-feldolgozást és -forgalmazást érintő valamennyi jogszabály megalkotására és módosítására vonatkozó javaslatáról egyeztet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával. A felek a vetőmagipar fejlesztését célzó beruházások és támogatások, illetve a független posztregisztrációs fajtakísérleti rendszer megfelelő hátterének biztosítása ügyében is közös álláspontot alakítanak ki.

Kapcsolódó cikkeink