Együttműködési megállapodást kötött a Nébih és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége
A turisták hatékony tájékoztatása, ezáltal pedig az utazásokban rejlő élelmiszerlánc-biztonsági kockázatok csökkentése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.
A kétoldalú megállapodás célja többek között a Magyarország környezetére és mezőgazdaságára veszélyes kártevők külföldről történő behurcolásának megelőzése. A kórokozók hazai elterjedésének megelőzésében nagy szerepe van a lakosságnak is.
A közlemény szerint a most induló közös munka a foglalási tapasztalatokhoz igazodva elsősorban az online felületek nyújtotta lehetőségekre épül. A turisták informálásában azonban szerepet kapnak a nyomtatott anyagok (plakátok, szórólapok) is. Az együttműködés keretében a Nébih ismeretterjesztő előadásokon készíti fel az utazási irodák munkatársait az információk átadására.
Az utazási irodák érdekképviseletét ellátó szövetség tagirodái a szervezett utaztatás mintegy 82 százalékát bonyolítják le, így a hazai turisták széles körével állnak kapcsolatban.(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >AM: a Szupermenta termékteszt program többletinformációt ad a vásárláshoz
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta termékteszt programja fontos többletinformációt…
Tovább olvasom >Tájékoztatót adott ki az ENAR adatok támogatáspolitikai felhasználásról az Agrárminisztérium
Az uniós forrásból finanszírozott állatalapú támogatások esetében elvárás az állatok…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >