Együttműködési megállapodást kötött az MNKH és a VOSZ

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 09. 11:31

A hazai kis- és középvállalkozások új üzleti lehetőségekhez juttatása és export-tevékenységük elősegítése, támogatása érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. együttműködési megállapodást kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezetével. Az MNKH célja, hogy év végéig kétezerre bővüljön a Partner Programjában szereplő, exportképes magyar kkv-k száma.

gyumolcs2

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) működésének második évére elérte, hogy mintegy 1300 magyar kkv-val tart kapcsolatot, emellett 13 külpiaci képviselettel támogatja külpiacra jutásukat, külpiaci jelenlétüket. Célja ugyanakkor, hogy folyamatosan felkutassa azon hazai cégeket, amelyek termékei, szolgáltatásai exportképesek lehetnek.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezete (VOSZ KMRSZ) mintegy 3000 kis- és középvállalkozással áll közvetlen kapcsolatban és folyamatos támogatást nyújt számukra. A most létrejött megállapodásnak köszönhetően információkhoz tudja juttatni az MNKH-t, ezáltal újabb kkv-kat segíthet export lehetőséghez.

Az együttműködéssel mind az MNKH, mind pedig a VOSZ KMRSZ kiemelten támogatja, hogy a hazai vállalkozások körében fellelhető áru, innováció, szolgáltatás és technológia mielőbb exportpiac-éretté váljon, és közvetíteni lehessen a külpiacok felé. Ennek érdekében a VOSZ KMRSZ vállalja, hogy széleskörű kapcsolatrendszerén keresztül segít az exportképes vállalkozások felkutatásában, az MNKH pedig menedzseli az ügyleteket már az ajánlattól kezdődően egészen a szállításig.

A Kereskedőház elsősorban az egészségipar, építőipar, információs technológia, vegyipar, agrár- és élelmiszeripar, környezetipar (benne a megújuló energiák hasznosítása), gépipari ágazatokban tartja fontosnak az együttműködést. Emellett szintén lényegesnek tartja feltérképezni mindazon mérnöki és információs szolgáltatásokat, amelyek a városfejlesztéshez kapcsolódnak. Ilyenek többek között a várostervezési, hulladékkezelési, vízgazdálkodási, infókommunikációs szolgáltatások.

Kapcsolódó cikkeink