Együttműködési megállapodást kötött az agrárkamara és a nemzeti kereskedőház

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 12. 11:25

A 2014. május 8-án Budapesten aláírt dokumentum rögzíti, hogy az agrárium stratégiai fontosságú ágazat, amelynek fejlesztése, versenyhelyzetének javítása, illetve a magyar kis- és középvállalkozások külpiaci megjelenésének erősítése közös cél, és ehhez a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. hatékonyan járul hozzá nemzetközi kapcsolatrendszerével, kereskedőház-hálózatával, külkereskedelmi szakismereteivel.

elelmiszer2

A megállapodás célja, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) gazdasági érdekeik kölcsönös figyelembevételével együttműködjenek a magyar agrár- és élelmiszergazdasági vállalkozások exportlehetőségeinek feltárása, kihasználása, exportvolumenének növelésében érdekében. Ezt segíti egymás tevékenységének megismertetése, népszerűsítése, illetve az egyeztetett közös megjelenés a hazai és külföldi vásárokon, kiállításokon.

Az MNKH Zrt. üzleti és szerződéses alapon működő tevékenységét figyelembe véve vállalja, hogy az exportpiacok alapos megismerése érdekében az egyedi, speciális piaci információkat, adatokat a Kamara tagjai számára elérhetővé teszi, az exporthoz szükséges dokumentációs igényeket ismerteti. A NAK pedig azt vállalja, hogy ha agrártermékekre exportmegkeresés érkezik, arról tájékoztatja MNKH Zrt.-t.

A megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Kerekes György, az MNKH Zrt. vezérigazgatója írta alá.

Kapcsolódó cikkeink