Együttműködési megállapodást kötött az agrárgazdasági kamara és a Mozgó piac

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 11. 10. 11:30

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött kedden a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mozgó piac program, ennek értelmében közösen vállalják a kistermelők, az őstermelők és a családi gazdaságok értékesítési lehetőségeinek elősegítését, valamint a rendezett piaci viszonyok megteremtését.

piac

Az agrárkamara közleménye szerint a Közösségi Termelői Program Nonprofit Kft. másfél éve önállóan indította el a Mozgó piac programot, és több mint 15 irodaházban tart termelői piacokat. Az agrárgazdasági kamarát 2014 tavaszán keresték meg azzal a szándékkal, hogy bemutassák kezdeményezésüket.

A NAK támogatta, mert azt tapasztalta, hogy egyre több olyan fogyasztó keresi az ilyen jellegű piacokat, akik szeretnék tudni, ki állítja elő az asztalukra került élelmiszert. A termelők információval szolgálnak az általuk előállított termékekről, illetve az élelmiszerlánc lerövidülésével közvetlenül szolgálják ki a fogyasztói igényeket.

A NAK vállalta egyebek mellett az egészségbarát élelmiszerekkel kapcsolatos ismeretek bővítését és terjesztését, a környezet- és a vásárlói tudatosság terjesztését – idézi a közlemény Győrffy Balázst, a kamara elnökét. A programban való részvétel a NAK részéről szolgáltatást jelent a tagoknak, eddig 100-150 kamarai tag vett részt.

Botos Anikó, a program ötletgazdája és ügyvezetője szerint a megállapodás szakmai támogatást és egyben lehetőséget jelent, hogy a programot népszerűsítsék, valamint országos szintre emelve tudják a NAK közreműködésével segíteni a gazdákat, népszerűsíteni a kistermelői, őstermelői termékeket és a tudatos élelmiszerválasztást. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink