Együttműködési megállapodást kötött az agrárgazdasági kamara és a Mozgó piac
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött kedden a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mozgó piac program, ennek értelmében közösen vállalják a kistermelők, az őstermelők és a családi gazdaságok értékesítési lehetőségeinek elősegítését, valamint a rendezett piaci viszonyok megteremtését.
Az agrárkamara közleménye szerint a Közösségi Termelői Program Nonprofit Kft. másfél éve önállóan indította el a Mozgó piac programot, és több mint 15 irodaházban tart termelői piacokat. Az agrárgazdasági kamarát 2014 tavaszán keresték meg azzal a szándékkal, hogy bemutassák kezdeményezésüket.
A NAK támogatta, mert azt tapasztalta, hogy egyre több olyan fogyasztó keresi az ilyen jellegű piacokat, akik szeretnék tudni, ki állítja elő az asztalukra került élelmiszert. A termelők információval szolgálnak az általuk előállított termékekről, illetve az élelmiszerlánc lerövidülésével közvetlenül szolgálják ki a fogyasztói igényeket.
A NAK vállalta egyebek mellett az egészségbarát élelmiszerekkel kapcsolatos ismeretek bővítését és terjesztését, a környezet- és a vásárlói tudatosság terjesztését – idézi a közlemény Győrffy Balázst, a kamara elnökét. A programban való részvétel a NAK részéről szolgáltatást jelent a tagoknak, eddig 100-150 kamarai tag vett részt.
Botos Anikó, a program ötletgazdája és ügyvezetője szerint a megállapodás szakmai támogatást és egyben lehetőséget jelent, hogy a programot népszerűsítsék, valamint országos szintre emelve tudják a NAK közreműködésével segíteni a gazdákat, népszerűsíteni a kistermelői, őstermelői termékeket és a tudatos élelmiszerválasztást. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Virslivásárláskor a magyar termékek előnyben részesítését javasolja a NAK
A szilveszteri virsli választásakor is a magyar termékek előnyben részesítését…
Tovább olvasom >Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ipari termelés 4,2 százalékkal mérséklődött novemberben
2024 novemberében az ipari termelés volumene 4,2, munkanaphatástól megtisztítva 2,9…
Tovább olvasom >Globális trendek – élelmiszeripari insightok
Az élelmiszeripar globális trendjeinek és innovációinak vezető platformjaként működő SIAL…
Tovább olvasom >Minden negyedik magyar javítaná emésztési jóllétét, de nem tudja, hogyan
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb…
Tovább olvasom >