Együttműködési megállapodást kötött a TakarékBank és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 14. 11:18

Együttműködési megállapodást kötött a TakarékBank Zrt. és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége – közölte a bank  az MTI-vel.

szarvasmarha

A megállapodás célkitűzése, hogy az aláírók az állattartók igényeinek még inkább megfelelő, komplex szolgáltatási palettát alakítsanak ki: a kis üzemméretek finanszírozásában különleges szakértelemmel rendelkező takarékszövetkezeti szektor tapasztalataira építve folyamatosan fejlesztik a termékkínálatot, és bekapcsolódnak a nagyobb üzemek fejlesztéseibe is.

A tájékoztatás szerint a magyarországi állattenyésztés túljutott a mélyponton, a következő években a támogatások jelentős emelkedésére, ennél fogva az ágazatban a beruházások valamint a hiteligények bővülésére lehet számítani. A takarékszövetkezetek pedig tudatosan készülnek erre a folyamatra.

A TakarékBank agrár központjának előrejelzése szerint a mezőgazdasági kibocsátás szerkezete a stratégiailag kiemelt szektorok – állatok és állati termékek, kertészeti termékek – irányában változik. Az állattenyésztés aránya a mezőgazdaság termelési értékében az évtized végére a jelenlegi 35 százalékról 37-38 százalékra nőhet. Ebben a kiemelt stratégiai státusnak, a támogatásoknak, a piacok további fehéredésének, valamint a hazai és nemzetközi kereslet bővülésének lesz a legfontosabb szerepe – olvasható a tájékoztatásban. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink