Együttműködési megállapodást kötött a Bonduelle és a VM
Megállapodást írt alá a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Bonduelle Central Europe 2013. szeptember 20-án az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK).
A dokumentumban lefektetett célok között szerepel a szakmai együttműködés erősítése, és a mezőgazdasági és vidékfejlesztési döntésekben az innovatív növekedő pálya megteremtése és fenntartása. A Bonduelle Csoport immár 160 éves tapasztalattal a világ vezető konzerv és a fagyasztott zöldség feldolgozója, Magyarországon három gyáregységet üzemeltet.
Az együttműködés lényege, hogy a két fél közösen erősíti célkitűzéseit vidékfejlesztés területén.
A hazánkban több mint 20 éve működő francia cég leányvállalata azért is fontos stratégiai partner, mert Magyarországon három termelőegységgel rendelkezik, – Nagykőrösön, Békéscsabán és Nyíregyházán – ahol közel 1200 emberrel zajlik a termelés, így jelentős foglalkoztató és mezőgazdasági szereplő a régióban.
„A Bonduelle fontosnak tartja az ország versenyképességét növelő, a fenntartható fejlődést megcélzó valamennyi törekvés támogatását. Kiemelt fontosságú a helyi gazdaság fejlesztésének, a vidéki munkaerő piacképességének és tartós foglalkoztatásának, valamint az összetartó helyi közösségek életképességének elősegítése” – mondta el az együttműködéssel kapcsolatban Henri Foulon, a Bonduelle Central Europe ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „Immáron több mint 20 éve vagyunk jelen a hazai mezőgazdaságban és azóta is folyamatos innováció és fejlődés határozza meg a működésünket. Jelenleg közel 150 beszállítóval dolgozunk együtt és minden szezonban 16 000 hektár borsóra, csemegekukoricára és babra van szükségünk, hogy három gyárunkat el tudjuk látni.
A mezőgazdaság és vidékfejlesztés területén végzett innovációk rendkívül fontosak a számunkra. Ahhoz hogy ez a sikeres folyamat ne törjön meg, kulcsfontosságú, hogy a minisztérium is minden szükséges lépést megtegyen, hogy kedvező környezetet teremtsen ehhez.”
A Bonduelle maga is a folyamatos innovációban látja a jövőt. A környezet védelmét kiemelten fontos célként kezeli a cég, így minden üzemében szennyvíztisztító berendezéseket üzemeltek be, amellyel csökkentették a gyárak káros anyag kibocsátását, és amelyek biogázt is termelnek. Ezt a természetes gázok helyett használják fel az üzemekben. Emellett a békéscsabai gyár egy úgynevezett sterilizáló gépet is kapott – amelyet egy magyar KKV-val fejlesztett ki közösen a Bonduelle – így a gyár energiafogyasztása drasztikusan csökkent. Mindezen beruházások mellett további – a környezetvédelmet elősegítő – tervei is vannak a cégnek Magyarországon.
A Bonduelle Central Europe Kft. össztermelése évente több mint 420 millió konzerv. Ennek nagy részét Oroszországba, Lengyelországba, Németországba, Olaszországba és más európai országokba exportálják. A gyárak júniustól októberig termelnek és a zöldségek learatásától a csomagolásig átlagban kevesebb, mint 6 óra telik el. A Bonduelle magyarországi gyártókapacitása, a cég teljes konzerv igényének a 23%-át képes biztosítani. A csoport 58 gyárral rendelkezik a világon, tavalyi árbevétele pedig elérte 1,8 milliárd Eurót, amely közel 5%-os növekedés jelent az előző szezonhoz képest.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >ÖRT-NMHH Minikonferencia: Merre tovább influenszer reklámozás?
Milyen szabályok vonatkoznak ma az influenszerekre? Hol húzódnak az etikai…
Tovább olvasom >Bővül az ALDI app: ezentúl kuponok is elérhetők
Újabb mérföldkőhöz érkezett az ALDI applikáció. A vásárlók mostantól bármely…
Tovább olvasom >