Egységes városmarketinget vezetett be Eger

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 05. 10:20

Egységes városmarketinget és logót vezetett be az egri önkormányzat annak érdekében, hogy jól csengő márkanévvé fejlesszék Eger nevét – tájékoztatta a település alpolgármestere kedden az MTI-t.

Az a cél, hogy a vevő már a termék nevét hallva vagy logóját látva tudja, hogy “minőséget kap a pénzéért”, és ne csak a barokk műemlékek, a vár és a bor jusson az emberek eszébe a település nevének hallatán, hanem kapjanak kedvet egy egri látogatásra is – mondta Rázsi Botond (Fidesz-KDNP).

A város lakói számára pedig azt az üzenetet juttathatja el az egységes városmarketing, hogy a fejlesztések nem csupán ad-hoc, hanem tervezetten történnek, illetve arra készteti a polgárokat, hogy maguk is tegyenek a városért – tette hozzá.

Eger ehhez kiváló alapanyagot nyújt, hiszen a város számtalan értékkel bír. Ezek között szerepel Eger geográfiai és közigazgatási helyzete, a történelmi és épített örökség, az egri szőlő és bor, a termálvíz, az oktatási rendszer, az élénk kulturális- és sportélet – mondta.

Rázsi Botond szerint a városvezetésnek és a városmarketinggel foglalkozóknak többek között az a feladata, hogy az önkormányzat és a város cégei, intézményei egységes elvek mentén, tudatosan, összefogottan, egymást erősítve tevékenykedjenek a városért. Fontos, hogy mindez külső jegyekben is megmutatkozzon, ezért készült el a város egységes arculata – mutatott rá.

Hozzáfűzte: mindennek keretében a tipizált “Eger” felirat, a “Te történeted” szlogen, a bástya motívum, illetve a város kék és arany színe jelenik meg a plakátokon, hirdetéseken, megállító táblákon, a hivatalos levelek fejlécén.

A márkaépítés fontos eszköze az az új belvárosi ajándékbolt is, ahol az új arculati elemekkel ellátott, minőségi, javarészt helyi termelőktől származó termékeket árusítanak, nem csak turistáknak – sorolta az önkormányzati vezető.

Mindettől a turizmus, illetve a gazdaság erősödését is várják. Azt üzenik a befektetőknek, hogy a településen tervszerű várospolitikát folytatnak – mondta Rázsi Botond. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink