Egységes sztenderdek kellenek

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 12. 16. 08:00

Az élelmiszer-biztonság globális biztosításának további harmonizálását és a legjobb gyakorlat elterjesztését szolgálja, hogy alelnöki pozíciót hoztunk létre a CIES – The Food Business szervezet Globális Élelmiszer-biztonsági munkacsoportjában – jelentette be JP Suarez, a munkabizottság elnöke, a Wal-Mart Stores nemzetközi divíziójának igazgatója Párizsban, október végén. Rámutatott a munkacsoport fontos feladatára, hogy világszerte terjessze az egységes élelmiszer-biztonsági sztenderdek használatát.
Az új alelnöki posztot ketten töltik be: Yves Rey, a Danone csoport vállalati minőségügyi igazgatója, valamint Cindy Jiang, a McDonald’s globális minőségügyi, élelmiszer-biztonsági és táplálkozási igazgatója.
A világ legnagyobb élelmiszergyártó és -kereskedelmi vállalatait tömörítő CIES legközelebbi élelmiszer-biztonsági konferenciáját február 4-től 6-ig Barcelonában tartják.
Anne Malbrancque, a CIES sajtófőnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy a barcelonai program középpontjában az élelmiszer-biztonság globális vonatkozásai állnak. A tervek szerint gyártók és kereskedők bemutatják tapasztalataikat az élelmiszerek biztonságával kapcsolatban. A legjobb gyakorlat példáit is felvonultatják. Természetesen növelni kívánják a Globális Élelmiszer-biztonsági munkacsoport hatókörét, hogy minél többen dolgozzanak egységes élelmiszer-biztonsági sztenderdekkel.
B. E.

Kapcsolódó cikkeink