Egységes nemzeti standon jelentek meg az agrárvállalkozások az AGRARIA kiállításon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 04. 12. 11:10

A Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével az idén 14 cég jelent meg az egységes nemzeti standon az agráriparra, illetve a kapcsolódó ágazatokra fókuszáló AGRARIA kiállításon.

A romániai Nemeszsukon tartott szakrendezvényen a magyar vállalkozások talajművelő eszközöket, növény- és talajtápláló készítményeket, illetve élelmiszeripari késztermékeket mutattak be – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.
A Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közleményében kiemeli, hogy a mezőgazdaság és az élelmiszeripar stratégiai ágazat, a magyar agrárexport a 2010-ben mért 5,8 milliárd euróról több mint másfélszeresére nőtt, tavaly meghaladta a 8,6 milliárd eurót.
“Románia 2018-ban a negyedik legfontosabb exportpiaca volt hazánknak, a román piacra irányuló magyar kivitel értéke pedig átlépte az 5,3 milliárd eurót. Ez egyértelmű fokmérője annak, hogy a kiváló minőségű magyar termékek, és a magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatások, innovatív megoldások iránt egyre jelentősebb kereslet mutatkozik” – mondta a közlemény szerint Csík László, a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Hozzátette: bíznak abban, hogy partnereik az AGRARIA keretében újabb exportsikereket könyvelhetnek el. Emlékeztetett, hogy a tavalyi rendezvénynek köszönhetően a magyar cégek több mint 130 millió forint konkrét exportlehetőséghez jutottak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink