Egységben az Interfruct

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 02. 01. 08:00

Az Interfruct egységei azonos kínálattal, árakkal és akciókkal dolgoznak, ráadásul önálló logisztikai bázisként is működnek. A lánc idén folytatja RIA kereskedelmi hálózatának fejlesztését, logisztikai gépjárműparkjának bővítését. A hatékonyságot az első negyedév végére elkészülő új vállalatirányítási rendszer is segíteni fogja.
Bránát István, az Interfruct ügyvezető igazgatója elmondta: a kereskedelem erőteljes koncentrálódása nehéz helyzetbe hozza a kisebb boltokat. A jelenlegi tendencia szerint a független egységek száma folyamatosan csökken. A különleges adottságokkal rendelkező, frekventált helyen működő boltok továbbra is versenyképesek tudnak majd maradni, azonban a többség számára a hálózati csatlakozás hozhat jobb eredményt. Ennek a helyzetnek a megoldására hívta létre az Interfruct a RIA-programot, amely a cég stabil ellátórendszerével – függetlenségük megőrzése mellett – biztos hátteret nyújt a kiskereskedőknek.
A társaság tavaly adta át 23. áruházát Győrött, 2008 első negyedévében pedig Budapesten, a Váci úton nyitják meg legújabb egységüket. Az Interfruct Kft. expanziós politikájának már a kezdettől fogva két fő alapelve van. Az első, hogy áruházaikat olyan, autóval könnyen megközelíthető helyekre építik, amely lehetővé teszi vevőik számára a gyors bevásárlást. Másik nagyon fontos alapelvük, hogy áruházaik önálló logisztikai bázisként is működjenek.
– Mind Cash & Carry, mind kiszállítás tekintetében elmondható, hogy üzleteink alapvetően közvetlen vonzáskörzetüket látják el. E körzet tekintetében némi különbség van a keleti, illetve a nyugati országrész között. A keleti régióban nagyobb terület tartozik az egyes áruházakhoz, természetesen nagyobb üzletkötői állománnyal. Napjainkra elértük, hogy nagyjából 50-60 kilométerenként találunk egy Interfruct áruházat – ismertette Bránát István.
Újításokat is bevezetett az Interfruct. Ilyen a 2007. december 1-jén elindult Buliszerviz szolgáltatás, mely elsősorban esküvők, házibulik, nagyobb rendezvények szervezésében kíván partner lenni. A szolgáltatás termék-visszavásárlási garanciával is segíti a rendelést. Sikerült azt is elérniük, hogy 2007 elejétől a Don Pepe étteremlánc kizárólagos beszállítóivá váltak a felhasznált alapanyagok többségének tekintetében. A stratégia eredményeként dinamikusan növekedett a HoReCa-szektorban működő állandó partnereik száma, például a Hunguest Hotels és Accor Pannónia, vagy a Mol-töltőállomások shopjai. Természetesen az eddigi gyakorlathoz hasonlóan tovább kívánják bővíteni gasztronómiai vásárlóik körét is.
A fejlesztések az idén sem állnak le. A hatékonyabb működés érdekében 2008 első negyedévének végéig lezárul az új vállalatirányítási rendszer bevezetése. Az informatikai fejlesztés értéke eléri majd a háromszázmillió forintot. Fokozatosan megújul az Interfruct autóparkja is. A társaság 2007-ben 36 új kis áruszállító teherautóval bővítette logisztikai gépjárműparkját, amit 2008. év végéig harminc új, emelő hátfalas teherautóval egészít ki. A fejlesztés összértéke eléri a 600 millió forintot. A közelmúltban lezárult az Interfruct üzletkötői hálózatának kiépítése és a kiszállításos tevékenység megújítása is, továbbá rövid távon be kívánják vezetni az online rendelést.
– Szortimentünkből kiemelném a zöldség-gyümölcs kínálatunkat, ahol az egalizált, előre csomagolt termékek irányába kívánunk továbblépni, ami elsődlegesen jobb minőséget jelent, továbbá higiénikusabb is – mondta Bránát István. – Szeretnénk megújítani az Interfruct által kínált termékeket, illetve frissíteni és bővíteni a beszállítói forrásokat annak érdekében, hogy még inkább megfeleljünk a HoReCa-szektor és a kiskereskedők igényeinek. Ennek a folyamatnak részeként vezettük be a friss húsáruk forgalmazását Győrött és Miskolcon. Azt szeretnénk elérni, hogy 2008 végéig ezek a termékek minden áruházunkban elérhetők legyenek. Saját márkás termékeinket partnereink igényei szerint folyamatosan bővítjük. A RIA-hálózat beindulása szintén pozitívan hat saját márkás és kiemelt termékeink keresletére.

Kapcsolódó cikkeink