Egyre többen választják az éttermi karácsonyi menüt
Az ünnepi időszak közeledtével sokan döntenek úgy, hogy az idei karácsonyi menü elkészítését éttermekre bízzák, elkerülve ezzel a konyhában töltött hosszú órákat. Az éttermi rendelés nemcsak kényelmes megoldás, de lehetőséget ad arra is, hogy különleges fogások kerüljenek az asztalra, anélkül, hogy a házigazdának órákon át főznie kellene. Bár ez a lehetőség némi anyagi ráfordítást igényel, egyes éttermekben a tavalyi árakhoz képest meglepően stabilak maradtak az árak – mutat rá a Pénzcentrum cikke.
Árak és trendek
A karácsonyi fogások ára az éttermek között nagy eltéréseket mutat. Míg néhány helyen nem történt áremelés, máshol 5-15%-os drágulást tapasztalhattak a vendégek. Az éttermek azonban igyekeznek megőrizni a versenyképességüket, és a gazdasági nehézségek ellenére is vonzó ajánlatokkal várják a rendeléseket.
Például a Textura étteremben a halászlé és az erdélyi töltött káposzta ára változatlan maradt, a belsőségek ára azonban kissé emelkedett. A rendeléseket december 23-ig várják, a fogások pedig december 24-én vehetők át.
Ezzel szemben a Kéhli étteremben 5-10%-os áremelkedés volt tapasztalható, de a kínálatuk továbbra is vonzó: például a halászlé, a töltött káposzta és a sült libacomb továbbra is népszerű választás.
Különleges kínálat és luxus fogások
Az éttermek nemcsak a hagyományos ételekkel, mint a halászlé és a töltött káposzta, hanem különleges fogásokkal is csábítják a vendégeket. A Náncsi néni éttermében például fácán erőleves szarvasgombás daragaluskával, valamint lazactatár citrusos kapri mártással is rendelhető. A Jardinette étterem idén is népszerű a különleges fogásaival, mint a karácsonyi kuszkusz vagy a hízott kacsamáj zsírjában.
Határidők és tervezés
A karácsonyi menük rendelési határideje gyorsan közeleg. Az éttermek többsége december közepéig vagy a hónap végéig fogadja a rendeléseket, így érdemes időben dönteni, ha valaki elkerülné a karácsonyi sürgést-forgást. Az éttermek weboldalain pontos információkat találunk az elérhető menükről és az átvételi időpontokról.
Egyensúly a hagyomány és a kényelem között
Bár az éttermi rendelés nem olcsó mulatság, egyre több család látja benne az ünnepek megkönnyítésének lehetőségét. Akár a tradicionális fogásokat, akár a modern ízeket részesítjük előnyben, az éttermek kínálata garantálja, hogy az ünnepi asztal különleges és ínycsiklandó legyen, a házigazdák pedig több időt tölthessenek szeretteikkel.
Kapcsolódó cikkeink
Friss kutatás: a vendégek messziről elkerülik azokat az éttermeket, ahol rossz a mosdók állapota
A Tork nemzetközi felmérésében a válaszadók 73%-a arról számolt be,…
Tovább olvasom >Vár a Varjú a VarjúVárban!
Mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta szárnyait Vendégei előtt…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf : Nálam mindig a vendég az első!
A Vakvarjú éttermek, a Dobay cukrászdák és a Budapest Party…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >„Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim”
Sorozatunkban ezúttal Kolozs Attila, a Heinemann munkatársa, a Suntory márkanagykövete beszélt munkájáról,…
Tovább olvasom >Kétszeres POP világbajnok a magyar Gösser Spritz display
Idén két világbajnoki címre is büszke lehet a hazai POP-szakma.…
Tovább olvasom >