Egyre többen használják a SZÉP-kártyát vasárnap

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 18. 10:00

A SZÉP-kártya vasárnapi felhasználása húsz százalékkal nőtt idén a tavalyihoz képest – közölte Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szombaton, hozzátéve, ez jelzi, hogy a szabad vasárnap bevezetése egyértelműen kedvező hatással volt a belföldi turizmusra és szabadidőiparra.

Otp-szepRuszinkó Ádám azt mondta: az SZÉP-kártya felhasználása éves átlagban 15 százalékkal bővült ugyanebben az időszakban.

Beszámolt arról, hogy tíz hónap alatt 8,5 százalékkal több vendég fordult meg a szálláshelyeken, és 14 százalékkal többet költött, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A belföldi turizmus látványos élénkülése és a fogyasztás növekedése a helyettes államtitkár szerint mutatja, hogy emelkedik az emberek életszínvonala.

Ruszinkó Ádám kitért arra, hogy Magyarország rendkívül népszerű célpont a konferenciaturizmusban. Ezzel összefüggésben megemlítette: kormányzati döntés van arról, hogy 2018-ra megépül egy négyezer embert befogadó konferenciaközpont Budapesten. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink