Egyre többen használják a SZÉP-kártyát vasárnap
A SZÉP-kártya vasárnapi felhasználása húsz százalékkal nőtt idén a tavalyihoz képest – közölte Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szombaton, hozzátéve, ez jelzi, hogy a szabad vasárnap bevezetése egyértelműen kedvező hatással volt a belföldi turizmusra és szabadidőiparra.
Ruszinkó Ádám azt mondta: az SZÉP-kártya felhasználása éves átlagban 15 százalékkal bővült ugyanebben az időszakban.
Beszámolt arról, hogy tíz hónap alatt 8,5 százalékkal több vendég fordult meg a szálláshelyeken, és 14 százalékkal többet költött, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A belföldi turizmus látványos élénkülése és a fogyasztás növekedése a helyettes államtitkár szerint mutatja, hogy emelkedik az emberek életszínvonala.
Ruszinkó Ádám kitért arra, hogy Magyarország rendkívül népszerű célpont a konferenciaturizmusban. Ezzel összefüggésben megemlítette: kormányzati döntés van arról, hogy 2018-ra megépül egy négyezer embert befogadó konferenciaközpont Budapesten. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
MBH Bank-CIG Pannónia: az utasok közel fele nem köt utasbiztosítást
Az utazók közel fele nem köt utas- vagy balesetbiztosítást, pedig…
Tovább olvasom >Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves összevetésben
Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves…
Tovább olvasom >Balatoni hajózás: kedvezményekkel és sűrített járatokkal indul a főszezon
Kiemelkedő forgalmú főszezonra számít a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves összevetésben
Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves…
Tovább olvasom >Nagybevásárlás az építkezés szünetében – A nap képe
„Visszamegyek, de előtte még otthon le kell borítanom a cuccot.”…
Tovább olvasom >