Egyre több zacskós levest fogyaszt a magyar
A legfrissebb FMCG-trendek azt mutatják, hogy a magyarok egyre inkább az egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételeket részesítik előnyben. Ezen belül a zacskós levesek váltak különösen kedvelté, könnyen elérhetők, gyorsan elkészíthetők, és pénztárcakímélők is.
Éves szinten fejenként 4,1 adag zacsis leves fogy Magyarországon. Ugyan a hazai fogyasztás messze elmarad Ázsia országaitól, ahol 10-szer vagy akár 20-szor annyi adagot fogyasztanak, a növekedés az előző évekhez képest egyértelmű.
A HelloVidék magazin szakértői véleményeket kértek Ressely-Szarvas Veronikától, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének kommunikációs bizottsági elnökétől. A szakember kifejtette, hogy bár a zacskós levesek gyorsak és kényelmesek, az összetevőiket érdemes alaposan áttanulmányozni. Magas nátrium- és zsírtartalommal rendelkezhetnek, valamint tartalmazhatnak mesterséges ízfokozókat és egyéb adalékokat.
A szakértő szerint a zacskós levesek nem nyújtanak teljes értékű étkezést, és hosszú távú fogyasztásuk esetén hiányozhatnak a szervezet számára fontos tápanyagok. Fontos tehát, hogy mértékkel fogyasszuk, és figyeljünk az összetevők minőségére.
A beszélgetés során felvetődött, hogy miként tehetjük egészségesebbé vagy tartalmasabbá az ilyen levest. A szakértő ajánlása szerint zöldségekkel felturbózhatjuk a levest, ezzel növelve a vitaminok, rostok és ásványi anyagok tartalmát. Azok, akik több fehérjét vagy szénhidrátot szeretnének, tejszínnel, reszelt sajttal vagy házi krutonnal dúsíthatják az ételt.
Végül, a szakértő felhívta a figyelmet a házilag készült és a zacskós leves közötti különbségekre. A házi leves előnye, hogy teljes kontrollunk van az összetevők felett, és szabályozhatjuk a tápértékét. A zacskós levesek esetén azonban gyakran magasabb a telített zsírsav tartalom, és korlátozottak vagyunk az összetevők kiválasztásában.
A lényeg, hogy a jó minőségű zacskós leveseket mértékkel fogyasszuk, figyeljünk az összetevőkre és a tápanyagtartalomra, és ne felejtsük el előnyben részesíteni a friss, természetes alapanyagokból készült ételeket, amennyiben az időnk engedi.
Kapcsolódó cikkeink
A polcon vár az ebéded
Convenience, azaz kényelmi terméket azért vásárolunk, hogy az ételkészítés munkájának…
Tovább olvasom >Kényelem mindenekelőtt
A rohanó mindennapokban gyakran előfordul, hogy kevés, vagy egyáltalán nem…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyar családi vállalkozások együttműködésbe fektetnek, nem a generációváltásba
A ma Magyarországon működő 515 ezer társas vállalkozás több, mint…
Tovább olvasom >Hogyan fognak az európaiak vásárolni az idei ünnepi szezonban?
A ShopFully és az Offerista Group az „Holiday Shopping Study…
Tovább olvasom >Új napelemparkkal bővül a Nestlé szerencsi gyár
Jövő márciusban lép működésbe az az 1,5 GW éves teljesítményű…
Tovább olvasom >