Egyre több orosz turista látogat hazánkba

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 16. 10:30

Az idén az első kilenc hónapban az egy évvel korábbinál 14 százalékkal kevesebb, 36,8 millió orosz állampolgár utazott külföldre az orosz statisztikai hivatal adatai alapján. Magyarországra azonban többen jöttek, mint egy évvel ezelőtt.

hevizAz Interfax orosz hírügynökség internetes oldalán megjelent adatok szerint a turistaként külföldre utazó orosz állampolgárok száma 2 százalékkal 14,5 millióra mérséklődött.

A vizsgált időszakban a legtöbb orosz, mintegy 4 millió, Törökországba utazott, számuk 10 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A második helyen Finnország állt, ahová 3,8 millió orosz utazott be, 10 százalékkal kevesebben a tavalyi első kilenc hónappal összevetve. A harmadik legnagyobb célország Egyiptom volt 2,2 millió orosz beutazással, a negyedik pedig Kína, 1,5 millió beutazással.

A statisztikai hivatal kimutatásai szerint a legnagyobb mértékben a Magyarországra érkező oroszok száma nőtt, a tavalyi első kilenc hónaphoz képest 105 százalékkal 95,4 ezerre bővült.

Az orosz beutazások Málta esetében csökkentek a legjelentősebben, 19 százalékkal 23,3 ezerre, de Horvátországba is kevesebben utaztak, tavalyhoz képest 14 százalékkal 84,8 ezren. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink