Egyre több a Kínai milliomos

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 06. 00:01

Egyre nő a milliomosok száma Kínában is, a világ harmadik gazdasági hatalmában: jelenleg 875 ezer személyt tartanak számon, akiknek vagyona dollárra átszámítva is meghaladja az egymilliót.

 A "Hurun" című lap gazdagokat rangsoroló listája szerint a kínai milliomosok száma – a válság dacára – az idén 6,1 százalékkal haladja meg a tavalyit. A milliárdosok, akiknek vagyona több mint egymilliárd jüan (146 millió dollár) a lap szerint több mint 140-en vannak.
A lista szerzője szerint egyrészt a GDP-növekedés szárnyaló üteme, valamint az ingatlanpiaci és tőzsdei felfutás növeli dinamikusan a milliomosok és milliárdosok számát.
Területi eloszlásban a kínai milliomosok 48 százaléka Pekingben, Sanghajban, illetve Kantonban él, átlagéletkoruk pedig nemzetközi összehasonlításban igen alacsony, mindössze 39 év. Ezzel egy kínai "átlagmilliomos" 15 évvel fiatalabb nyugati társainál.
Ágazatok szerint ugyanakkor a milliomosok közül a legtöbben az építő- és ingatlaniparban, valamint a feldolgozóiparban vállalkoznak. – írja a penzcentrum.hu, az MTI alapján.

Kapcsolódó cikkeink