Egyre népszerűbbek a PayPass kártyák a hazai fesztiválokon

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 06. 10:25

A VOLT Fesztiválon 2013-hoz képest megduplázódott a PayPass kártyák forgalma és a fizetések darabszáma is, a Balaton Sound fesztiválon pedig a tranzakciók átlagát nézve másfélszer nagyobb összegeket fizettek PayPass kártyával, mint tavaly – derül ki a Sziget Kulturális Szervezőiroda adataiból.

Mastercard-A legnagyobb hazai fesztiválok, így például a Gourmet, a VOLT, a MasterCard Balaton Sound vagy a jövő héten induló Sziget már 2011 óta készpénzmentesek, hasonlóan a világ legjelentősebb zenei és kulturális fesztiváljaihoz. A rendezvények hivatalos fizetőeszközei − a fesztiválkártyák mellett − a PayPass típusú bankkártyák, melyek gyors és egyszerű készpénzmentes fizetést biztosítanak, hiszen fizetéskor csupán hozzá kell érinteni őket a kártyaolvasó terminálhoz. Amennyiben a kártyabirtokosok elhozzák magukkal PayPass kártyájukat a rendezvényekre, fesztiválkártyát sem szükséges kiváltaniuk, hiszen a már meglévő MasterCard vagy Maestro egyérintéses kártyájukkal a fesztiválokon ugyanúgy fizethetnek, mint a hétköznapi vásárlásoknál.

A PayPass fizetés a készpénznél biztonságosabb és praktikusabb: a bankkártyák elvesztés esetén azonnal letilthatóak, fizetéskor nem kell őket kiadnunk a kezünkből, és nem lehet kétszer lehúzni ugyanannak a vásárlásnak az ellenértékét. A tranzakciókról továbbá a kártyabirtokosok sms értesítést kérhetnek, így nyomon követhetik az egyenlegüket.

A MasterCard és Maestro egyérintéses technológia mára a világ 66 államában, köztük 34 európai országban elérhető. A jövő hétfőn kezdődő Sziget Fesztivállal kapcsolatban a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója, Eölyüs Endre elmondta: „A Sziget Fesztiválra rengeteg olyan országból érkeznek fiatalok, ahol elterjedt és népszerű az egyérintéses fizetés. Mivel Magyarország is ezek közé az országok közé tartozik, így minden hazai és külföldi fesztiválozónak, aki a hétköznapokban megszokta a PayPass™-vásárlást, a Szigeten is természetes választás lehet ez az innovatív fizetési mód.” (tozsdeforum.hu)

Kapcsolódó cikkeink